Fotó: www.ujpestfc.hu

MLSZ: Az amatőr bajnokságokban a csapatok dönthetnek a folytatásról

Az alacsonyabb osztályú labdarúgó-bajnokságokban maguk dönthetik el a csapatok, hogy játszanak vagy későbbre halasztják mérkőzésüket.
Nyikes Zoltán 2020. november 11., szerda 16:06
Fotó: www.ujpestfc.hu
Az alacsonyabb osztályú labdarúgó-bajnokságokban maguk dönthetik el a csapatok, hogy játszanak vagy későbbre halasztják mérkőzésüket.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. november 11., szerda 16:06

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerda délután a honlapján jelezte:

az elnökség a csapatok kérését is figyelembe véve a bajnokságok folytatásáról döntött, egyidejűleg a halasztások engedélyezésével megadta a választás lehetőségét.

Az egyesületek részletes intézkedési tervet kaptak a szövetségtől az egészségvédelmi feladatokról.

"A futball felelős folytatása érdekében, betartva a szabályokat, nézők nélkül és módosuló versenyszabályokkal folytatódnak az amatőr bajnokságok. A legfontosabb különbség, hogy a csapatok kérhetik egyoldalúan is mérkőzésük halasztását. Az alacsonyabb osztályokban önkéntes a bajnokságokban való részvétel" - áll a honlapon.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy csapat nem tud, vagy nem kíván kiállni, akkor új időpont kitűzését kezdeményezheti, melyhez az MLSZ hozzájárul, akár több alkalommal is.

"Mindennek további következménye nincs a klubra nézve, viszont így a találkozók száma a bajnokság végére változatlan maradhat. Ez biztosítja a szükséges versenylehetőséget a fiatal tehetségek számára éppúgy, mint az egészségük megőrzése érdekében sportoló felnőtteknek. A bajnokságok jövő tavaszra tervezett befejezésének végső időpontja az események alakulása alapján rugalmasan módosítható" - olvasható a közleményben.

Az MLSZ az egészségügyi protokollok megtartása mellett további higiéniai előírásokat és ajánlásokat állított össze, például az öltözők vagy buszok használatával kapcsolatban, a helyszínek előkészítése és folyamatos fertőtlenítése kérdésében. A maszk használata a mérkőzések előtt és után szigorúan kötelező. Az MLSZ kedden késő este jelezte honlapján, hogy "továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti".

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint - amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépett intézkedéseket részletezi - általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet ugyanakkor lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység - nézők kizárásával történő - folytatására. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz