MLSZ: A klubok versenyképessége érdekében nincs Szuperkupa-döntő

A Magyar Labdarúgó Szövetség még 2016-ban döntött arról, hogy idén nem rendezi meg a Szuperkupa-döntőt.
Privacsek András 2017. június 9., péntek 18:30
A Magyar Labdarúgó Szövetség még 2016-ban döntött arról, hogy idén nem rendezi meg a Szuperkupa-döntőt.
Szerző: Privacsek András 2017. június 9., péntek 18:30

A 2010-2015-ös időszakban a Szuperkupa-döntők szervezése során az érdekelt klubok több alkalommal jelezték az MLSZ felé, hogy a mérkőzés nehezíti felkészülésüket a nemzetközi kupamérkőzésekre, nehezen tudják azt beilleszteni a programjukba - írja az mlsz.hu. Az előző évek kedvezőtlen tapasztalatait mérlegelve, 2016 tavaszán az MLSZ elnöksége arról határozott, hogy az idény után, azaz idén nyáron eltekint a magyar labdarúgásban jelentős hagyományokkal nem rendelkező, gyakran kevés nézőt vonzó Szuperkupa-döntő megrendezésétől, ezzel segítve az érintett csapatok felkészülését a nemzetközi feladatokra.

A döntés az említett időszakban az EL és a BL-selejtezőkben érdekelt csapatoktól kapott folyamatos visszajelzések alapján, azok versenyképességét szolgálva született meg, az élvonalbeli klubokat képviselő NB I-es bizottság bevonása és egyetértése mellett, s ismert is volt az élvonalban szereplő együttesek vezetői előtt a bő egyéves döntés meghozatala óta.

 

Idén a bajnok Honvédnak és a kupagyőztes Ferencvárosnak kellett volna játszani a Szuperkupa-döntőt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Tovább az összes átigazoláshoz