Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

MK-döntő: "Mondtam a játékosoknak, hogy ha kell, akkor nyerjük meg a 120. percben. Komolyan vették..." - értékelések

A két szakvezető, Mátyus János és Boér Gábor értékelése a Budafok-ZTE (0-2) Magyar Kupa-döntő után, a Puskás Arénában.
Csakfoci.hu 2023. május 4., csütörtök 8:45
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A két szakvezető, Mátyus János és Boér Gábor értékelése a Budafok-ZTE (0-2) Magyar Kupa-döntő után, a Puskás Arénában.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 4., csütörtök 8:45

MAGYAR KUPA, DÖNTŐ:

BUDAFOK - ZTE 0-2 – hosszabbítás után

Beszámoló itt! 

Mátyus János (Budafok): - A történteket most, másfél-két perccel a mérkőzés lefújása után megfejteni azért nem lenne olyan egyszerű. Nagyszerűen helytálltunk, remekül futballoztunk, az első félidőben különösen. Lássuk be, azért a második félidőben, illetve a hosszabbítás egyes periódusaiban az ellenfelünk valamennyire fölénk nőtt, de ettől függetlenül nagyon boldog vagyok.

Ez egy picikét olyan lúzer duma most, de tényleg úgy érzem, hogy nagyon fájó a vereség, de egy nagyon büszke vezetőedző vagyok is egyben. Az út legszebb állomása a mai volt, a legszebb esténk, amióta Budafokon vagyok, fantasztikus hangulatban, egészen elképesztő kulisszák előtt játszottunk, és helytálltunk, ezért jöttünk. Borzasztóan fájó a seb, hiszen másfél-két perc volt hátra. Nyilván ez nem egyszerű most így értékelni, de ettől függetlenül  nem adtuk olcsón a bőrünket, mondtam is a meccs előtt talán, hogy nagyon nehéz dolga lesz zalaegerszegieknek velünk, az is lett.

Szívből gratulálok az ellenfelünknek, és kívánom, hogy Európában is megfelelően, méltóképpen képviseljék a hazánkat. 

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Boér Gábor (ZTE): - Biztos, hogy kiröhögöm én is, illetve nem hiszek annak, aki azt mondja, néhány hete, hogy Magyar Kupa-győztes leszek. Többször elmondtam már, hogy ilyen az edzői sors: egyszer fent, egyszer ellent. Ehhez most sok minden kellett, szerencse, munka, mert sokat dolgoztunk,  és én is sokat dolgoztam azért, hogy egyszer itt álljak. Azt nem gondoltam, hogy ilyen hamar eljön az a szituáció. Óriási, amit ezek a srácok küzdöttek, le a kalappal előttük, és le a kalappal a Budafok előtt is, mindenképpen gratulálok nekik, mert nagyon-nagyon jól játszottak és nagyon egységesek voltak, megnehezítették a dolgunkat teljes mértékben, sőt, volt szerencsénk is a mérkőzésen, de azt gondolom, hogy most nehéz ezt reálisan értékelni, meg talán nem is szabad. 

- Az egész keretben nagyon bízom, tényleg csak jókat tudok mondani erről az elmúlt tíz napban.

Mondtam is nekik, hogy nekem élmény volt ez a tíz nap, és azt kérem tőlük, hogy élvezzék a döntöt - ez nem nagyon működött. Kicsit rástresszeltünk erre a döntőre. Hál' Istennek, hogy most is, hétvégén is a cserék rúgták a gólt, ez talán visszaigazolja a játékosoknak, akik nem kezdenek, hogy ők is hozzá tudnak tenni a csapathoz, a sikerhez. De nem akarok kiemelni senkit. Azt mondtam a játékosoknak, hogy ha kell, akkor nyerjük meg a 120. percben a döntőt. Azt nem gondoltam, hogy ennyire komolyan veszik majd...

- Jelen pillanatban mindent és az egész világot jelenti szerintem a kupagyőzelem Zalaegerszegnek. Nagyon hálás vagyok a szurkolóknak, akik ilyen késői időpontban is még itt vannak és nagyon-nagyon sokáig itt lesznek, és hosszú lesz az út is hazafelé. Abban nagyon bízom, hogy sikerült nekik egy nagyon boldog estét szerezni, és ők is büszkék erre a csapatra. Én nagyon büszke vagyok, hogy ilyen csapatnak lehetek az edzője. Köszönöm, köszönjük, hálásak vagyunk azért, mert kellettek ahhoz, hogy ez így alakuljon. (M4 Sport)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz