Miriuta kifakadt Romániában az italozó játékosaira: "Rájuk sem bírok nézni"

Szerinte gúnyt űztek a munkájából, a klubból és a szurkolókból is a futballisták. Felkészült a tréner a távozására, de addig is inkább a fiatalokat játszatja.
Dudás Gábor 2017. november 2., csütörtök 13:48
Szerinte gúnyt űztek a munkájából, a klubból és a szurkolókból is a futballisták. Felkészült a tréner a távozására, de addig is inkább a fiatalokat játszatja.
Szerző: Dudás Gábor 2017. november 2., csütörtök 13:48

Mint arról beszámoltunk, könnygázzal, vízágyúval és fizikai erővel kellett a csendőrségnek megfékeznie a Dinamo Bukarest-szurkolók egy részét, miután azok a helyi élvonalbeli bajnokság 16. fordulójában, a Vitorul elleni 0-4-et követően erőszakosan nekirontottak a kerítésnek (a röhejes jelenet videón itt!), hogy a VIP-páholy és Ionut Negoita felé vették az irányt. De a kritikából jutott a játékosoknak, köztük annak az ötnek (Steliano Filipe, Costache, Muțiu, Hanca, Dudea és Nedelcearu), akik hajnalig italoztak még a múlt csütörtöki kupameccset megelőző éjszaka.

Mostanra pedig Miriuța Vasile vezetőedzőnél, korábbi magyar válogatott játékosnál is betelt a pohár: szerinte futballistái egy része "elárulta" őt a Viitorul ellen mutatott hozzáállásával. Úgy tudja, hogy már érkezése előtt is voltak hasonló problémák a kereten belül, mert egyesekből hiányzik a hivatástudat.

A szurkolóknak igazuk van. Megengedhetetlen az, ami történt. Gúnyt űztek a munkámból, a társaikból és a Dinamóból. De mit tehettem volna? Szedjem ki édesanyámat, isten nyugtassa, a sírból, és küldjem pályára?

Costache, ha hajnalig mulatott, persze hogy izomszakadást szenvedett. Sajnálom, mert ők a jövő, akikre építkezünk – és ezt csinálják?! De nem állíthatok őrt az ajtajuk előtt. Ha hivatásos játékosként, ennyi idősen ezt művelték az edzőtáborban, akkor bizonyára otthon is ezt teszik – idézi a kronika.ro.

A szakvezető azt is közölte, Ionuț Negoiță tulajdonos mindent elkövet a klub érdekében, épp szeptemberben emelte meg a futballisták bérét.

- Kocsit, házat adott nekik. Jómaga is kiállt mellettük és ezen a rangadón adott nekik egy második esélyt, de visszaéltek a bizalmával, és tönkretették mindazt a munkát, amivel az elmúlt napokban igyekezett feloldani az öltözőn belüli feszültséget.

Rájuk sem bírok nézni. Ezek nem dinamósok. Van pár fiatal gyerek, inkább játszatom őket, mert legalább tudom, hogy mindent megtesznek a pályán, és ha decemberben menesztenek, akkor azzal a tudattal távozom, hogy minden tőlem telhetőt megpróbáltam

– tette hozzá.

Megjegyezte, a folytatásban "megpróbálják a lehetetlent lehetővé tenni", mert ő még hisz abban, hogy kiharcolhatják a felsőházi rájátszásba jutást. Ettől a Dinamo jelenleg három pontra, ennyi a lemaradása a 7. helyen a már playoff-pozícióban tanyázó, hatodik Astrától.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz