Fotó: kecskemetite.hu

Megvan, hova költözhet az NB I csodacsapata, ha eléri az EKL-t: "A máshol leírt játékosok bebizonyították, hogy helyük van az élvonalban"

Minden bizonnyal Szegeden fog játszani a Kecskemét, ha sikerül kiharcolnia a nemzetközi kuparészvételt.
Nyikes Zoltán 2023. március 10., péntek 17:54
Fotó: kecskemetite.hu
Minden bizonnyal Szegeden fog játszani a Kecskemét, ha sikerül kiharcolnia a nemzetközi kuparészvételt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 10., péntek 17:54

A jövőbeli keret kialakításáról

– Matematikailag még nem, de már ki lehet mondani, hogy most már nem a kiesés ellen küzd a csapat, bízom benne, hogy tovább gyarapszik a pontszámunk, és pár hét múlva matematikailag is kimondhatjuk, hogy a cél sikerült és jöhet a következő cél – kezdte a KTE ügyvezetője, dr. Filus Andor a Kecskeméti Televíziónak adott nyilatkozatát. – Mi már ősszel a bajnokság végén sok játékossal, szinte mindenkivel leültünk tárgyalni, és mindenkivel sikerült megállapodnunk, a csapat magjával nagyon hosszú távú szerződéseket tudtunk kötni. A háttérben stabilizáltuk a csapatot. Igaz, vannak kölcsönjátékosok, ott is mennek már a háttérben a tárgyalások, hogy a következő szezonban is a kölcsönjátékosokból minél több itt tudjon maradni nálunk, akár 1-2 évet kölcsön vagy már megszerezve a játékjogukat. Ez folyamatosan zajlik, bízom benne, ott is mielőbb megszületnek a döntések, és ennek a csapatnak a nagy részével tudjuk folytatni.

Mindenkinek nőtt az ázsiója, bizonyítottak maguknak is, mindenkinek. Akik máshol leírt játékosok voltak, megfelelő szakmai munkával bebizonyították, hogy helyük van az első osztályban. 

A stadion állapotáról

– Nem ért véget a felújítás, vannak olyan feltételek, amelyeknek sajnos jelen állapotában még nem felel meg a stadion, hogy NB I-es licencet kapjon hosszú távra. Folynak a tárgyalások közösen a városvezetéssel, mindenki beadta a kérelmét azokra a helyekre, ahol forrást tudunk igényelni. Bízom benne, tavasszal valamelyikről döntés születik, és folytatni tudjuk a felújítást. Elsődleges célunk, hogy a játékteret fel tudjuk újítani, az lenne az elsődleges, hogy maga a pályatest megfelelő minőségű legyen. Kötelezően előírt a pályafűtés megfelelő vízelvezetéssel, gyepszőnyeggel, bízunk benne, ezt a nyári szünetben meg tudjuk tenni.

Egy új pálya építése körülbelül nyolchetes időszak, ahhoz, hogy már az első fordulót itthon tudjuk játszani, elengedhetetlen, hogy az utolsó mérkőzés után akár már másnap el tudjuk kezdeni a munkálatokat.

Az NB I harmadik szakaszáról és az esetleges EKL-ről

– Az utolsó szakasz most kezdődik, persze, ha eddig eljutottunk, már hónapok óta dobogón vagyunk, szeretnénk megtartani. Ugyanúgy fogunk nekiindulni ennek a kupasorozatnak, mint bármelyik találkozónak, de sok van még hátra. Persze, ha nemzetközi kupa lesz, akkor a nyáron semmiképp nem tudunk itthon játszani, hiszen az lesz az elsődleges, hogy a pályát el tudjuk készíteni, hogy hosszú távon megfelelő legyen. B-opcióként egy vidéki várost szeretnénk választani, a licenceljárás során ezt már le kell jelentenünk hamarosan,

kézenfekvő lenne Szeged, ezért velük fogjuk elsődlegesen felvenni a kapcsolatot. Ha kivívja a csapat a nemzetközi szereplést, minden bizonnyal ott fogunk mérkőzést játszani.

Olvastad már?
Az NB II legvagányabb edzője: “Szerencse, hogy alapból nagyképű gyerek vagyok, nem tűnik fel, hogy megint kicsit elszálltam” - interjú
Emlékezetes nyilatkozatáról, az elnökkel való "csatáiról", a játékvezetőkről és sajátos edzői stílusáról beszélgettünk az Ajka vezetőedzőjével, Jeney Gyulával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Vancsa Zalán
A magyar válogatott Eb-keretébe is bekerült Vancsa Zalán klubjánál, a Lommelnél kezdte el a felkészülést, de az egyelőre kérdéses, melyik csapatban folytatja pályafutását a fiatal támadó.
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Tovább az összes átigazoláshoz