Fotó: mezokovesdzsory.hu

Megvan az NB I kiesőjének új vezetőedzője - hivatalos

Tóth Mihály lett az élvonalból kiesett Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője, akit szerdán sajtótájékoztató keretében mutattak be.
Csakfoci.hu 2024. május 29., szerda 20:21
Fotó: mezokovesdzsory.hu
Tóth Mihály lett az élvonalból kiesett Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője, akit szerdán sajtótájékoztató keretében mutattak be.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 29., szerda 20:21

Ahogy azt a csakfoci.hu elsőként előrevetítette, Tóth Mihály lett a Mezőkövesd vezetőedzője.

Tállai András klubelnök bejelentése szerint egy idényre szól a megállapodás, amely szombattól lép életbe. A sportvezető a jövőt illetően úgy fogalmazott, az elsődleges cél az, hogy a csapatot stabilizálják, ezáltal meghatározó tagja legyen a másodosztályú bajnokságnak. Reményei szerint az NB II egyik meglepetéscsapata lehet a Mezőkövesd, de hozzátette, ehhez még nagyon sokat kell dolgozniuk közösen.

- Ez az első olyan komoly feladat, melyet vezetőedzőként fogok végezni. Összességében lassan már öt éve dolgozok a klubnál, ismerem a helyi szokásokat, viszonyokat és a játékosokat is, akik itt maradnak. Nagyon nagy átalakuláson megy át a csapat, így ez egy nagyon komoly kihívás, aminek szeretnék megfelelni - mondta Tóth Mihály, aki elárulta, szóban már korábban megtörtént a megállapodás a klubbal.

Az igazolásokat illetően a szakember kifejtette, olyan játékosokat fognak szerződtetni, akik mentálisan erősek, közülük hárman már aláírtak, de "egy-két dolog miatt" még nem tudja őket bejelenteni. Tóth Mihály elárulta, a szakmai stábban nem lesz nagy változás, Elek Norbert lesz a segítője, Bukta Norbert a kapusedző, Marton Szabolcs a videoelemző, így csupán az erőnléti edzői pozíció van egyeztetés alatt.

- Nagyon fontos lesz a kommunikáció, a pszichológia és a kemény munka, erre lehet számítani. Minden lehetőségünk megvan a minőségi munkához az egyesületen belül, NB I-es körülmények között dolgozhatunk és ez nagyon csábító - mondta a vezetőedző, aki hozzátette, a csapat június 17-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra és reményei szerint a játékoskeret addigra 80-90 százalékban összeáll.

Megemlítette, hogy szóba jöhet még kooperációs szerződés NB I.-es csapattal, jelenleg a Debrecennel állnak kapcsolatban, de elképzelhető, hogy másik klubbal is kooperációs szerződést fognak kötni, viszont nem szeretnének sok kölcsönjátékost foglalkoztatni.

A Mezőkövesd tavaly Kuttor Attilával kezdte a szezon, majd februárban a szerb Milan Milanovic váltotta a kispadon, de ez sem segített a csapaton, amely 21 ponttal sereghajtóként búcsúzott az élvonaltól nyolc idényt követően. (MTI nyomán)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz