Megvan a megoldás az NB I-es klubok váratlan átigazolási problémájára - itt a bejelentés

A sportért felelős szakállamtitkárság és a Belügyminisztérium megállapodásra jutott.
Csakfoci.hu 2024. január 14., vasárnap 16:22
A sportért felelős szakállamtitkárság és a Belügyminisztérium megállapodásra jutott.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. január 14., vasárnap 16:22

Mint ismeretes, néhány napja váratlan helyzetbe kerültek az NB I-es klubok, ami alaposan megnehezíti a csapatok megerősítését a téli átigazolási időszakban - minderről a ZTE sportigazgatója, Sallói István beszéltSportrádióban.

Az Idegenrendészet új, január elsején életbe lépő rendelete szerint ugyanis február 29-ig nem lehet nem EU-állampolgárnak tartózkodási engedélyt kérni, emiatt "minden klub vakarja a fejét, hogy hogy tud igazolni nem uniós játékost". Ez egy új helyzet, amire nem voltunk felkészülve, és komoly nehézséget okoz" - mondta Sallói.

A megoldás azonban a jelek szerint megszületett, erről dr. Schmidt Ádám, sportért felelős szakállamtitkár számolt be a Facebook-oldalán.

"Megoldottuk az átigazolási kérdést! Személyesen találkoztam a Belügyminisztérium részéről dr. Bolcsik Zoltán rendészetért felelős államtitkárral és egyeztettünk az új idegenrendészeti törvényről.

A megállapodásunk szerint a 2024 évi kiemelkedő jelentőségű sport világeseményekre való felkészülés fontosságát szem előtt tartva és Magyarország sportérdekére tekintettel az érintett sportolók kérelmezhetik a belügyminisztertől a tartózkodási engedély kiadását" - fogalmazott a szakpolitikus a közösségi portálon.

Olvastad már?
A klubvezető is megerősítette: A Fradi komoly válogatott igazolásra készül
Az örmény válogatott Edgar Sevikyan 1,1 millió euróért igazolhat a magyar bajnokhoz - orosz klubja is megerősítette.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz