MTI Fotó: Puskás Akadémia/Takács József

Megtalálták külföldön a legszebb magyar focistadiont: "Nem barkácsáruházi aréna, ékszerdoboz"

A onefootball.com nemzetközi labdarúgó-portál "Ez az ékszerdoboz definíciója" felütéssel közölt rövid cikket a szerinte talán legszebb magyar stadionról.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 26., kedd 18:55
MTI Fotó: Puskás Akadémia/Takács József
A onefootball.com nemzetközi labdarúgó-portál "Ez az ékszerdoboz definíciója" felütéssel közölt rövid cikket a szerinte talán legszebb magyar stadionról.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 26., kedd 18:55

A világszerte közel 100 milliós olvasótáborral rendelkező és több nyelven is publikáló onefootball.com közölt cikket kedden a felcsúti, Makovecz Imre által tervezett Pancho Arénáról. Ebből idézünk az alábbiakban:

Vannak lenyűgöző, 100.000 néző befogadására alkalmas arénák és a futballtörténelmi helyszínek, amelyek a szurkölók zarándokhelyeivé váltak. De néha még egy kis stadion is lehet abszolút lenyűgöző.

A Puskás Akadémia FC otthonába csak körülbelül 4000 szurkoló fér be, de ők igazi építészeti csemegét láthatnak. Míg a modern arénák gyakran úgy tűnnek, mintha a barkácsáruházak kínálatából épülnének, a Pancho Arénának sajátos stílusa van.

Kívülről egy fantasy-sorozat épületeit idézi, belülről pedig úgy érzi az ember, mintha egy katedrálisban lenne. Minden stadiontúrázó álma

- írják.

A felcsúti "ékszerdoboz" nem először kap egyébként hasonló elismerést külföldön, bő két éve is beválasztották a világ legszebb stadionjai közé.

Olvastad már?
NB I: A nagy hibák után komoly riválist kapott Senkó - rutinos kapus érkezett
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz