Fotó: honvedfc.hu

Megerősítve: Fiatal magyar edzőt neveztek ki az NB II-be kiesett Honvédnál - hivatalos

A csakfoci.hu hírének megfelelően Pinezits Mátét nevezték ki a Budapest Honvéd vezetőedzőjének.
Nyikes Zoltán 2023. június 1., csütörtök 16:08
Fotó: honvedfc.hu
A csakfoci.hu hírének megfelelően Pinezits Mátét nevezték ki a Budapest Honvéd vezetőedzőjének.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. június 1., csütörtök 16:08

Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu korábban már elsőként jelzett:

a 39 éves Pinezits Máté veszi át a Budapest Honvéd első csapatának irányítását.

A szakember Sopronban, majd az MTK utánpótlásában dolgozott és 2020 nyarán érkezett a Magyar Futball Akadémiára, ahol két szezonon keresztül vezette az U19-es csapatot. A leendő pro-licences szakember mostantól pedig a felnőttek között bizonyíthatja rátermettségét - írja a honvedfc.hu.

– Óriási kihívás és büszkeség, tettrekészen állok a ránk váró feladatok elé – jelentette ki a felkérés kapcsán Pinezits Máté, kiemelve, hogy már az is nagy lépés a karrierjében, hogy vezetőedzői posztra kérték fel, úgy pedig főleg, hogy erre a Budapest Honvédnál került sor. Az újdonsült szakvezető is tudja, nagy fába vágja a fejszéjét, de hisz a csapatban és magában is.

Ha a célok kerülnek szóba a jövő szezonbeli Honvéd kapcsán, természetesen az első helyen a visszajutás áll, de emellett érdemes a játékról is beszélni: "ha azt látom, hogy olyan teljesítményt nyújt a csapat, ami felhívja a figyelmet a játékunkra, kiváltja a nézők elismerését, akkor az azt jelenti, hogy jó úton járunk és ha jó úton járunk, akkor jó eredményeket érhetünk el" – tekintett előre Pinezits Máté.

– Pinezits Máté kinevezése is beleillik abba a folyamatba, ami az elmúlt időszakban kezdődött el a klubnál – hangsúlyozta Kun Gergely, a kispestiek ügyvezetője. – A modellváltás három fontos eleme, hogy nagyobb mértékben támaszkodjunk az akadémiára, mint eddig, teremtsük meg a pénzügyi stabilitást és építsük a kispesti közösséget. 2007 óta működik a Magyar Futball Akadémia és azóta egyetlen edző sem kapott állandó megbízást az első csapatnál, ami olyan, mintha nem hittünk volna eléggé bennük. Pinezits Máté munkáját az edzések és a bajnoki meccsek mellett a Viareggio Kupán is testközelből figyelhettem, nagyon tetszett, ahogy a játékosokkal kommunikál, imponáló a higgadtsága, a tudatossága. És bár felnőttszinten kezdő edző, ott lesz mellette Fehér Péter, aki mindenben segíti a munkája során. Ezzel a döntéssel azt is szeretnénk mutatni, hogy az edzők számára is létezik karrierút a Honvédnál. Természetesen nem lehet mindenki felnőttedző, van, aki az utánpótlásban találja majd meg a számítását, de fontos, hogy az akadémián dolgozó kollégák érezzék, a saját játékosaink mellett a saját szakembereinkben is hiszünk!

Olvastad már?
Diósgyőr: Másik NB I-es csapathoz kerülhet a Juvénál megfordult kapus
A csakfoci.hu úgy értesült, hogy Zalaegerszegen folytathatja pályafutását Senkó Zsombor, a DVTK fiatal kapusa.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz