Fotó: kisvardafc.hu

Megerősítve: Ádám Martin után újabb NB I-es támadó igazolt Dél-Koreába

Ahogyan a csakfoci.hu korábban jelezte, a Kisvárda támadója, Jasir Asani Dél-Koreában, a Gwangju FC-ben folytatja pályafutását.
Póczik Dávid 2022. december 7., szerda 13:43
Fotó: kisvardafc.hu
Ahogyan a csakfoci.hu korábban jelezte, a Kisvárda támadója, Jasir Asani Dél-Koreában, a Gwangju FC-ben folytatja pályafutását.
Szerző: Póczik Dávid 2022. december 7., szerda 13:43

Ahogyan azt a csakfoci.hu néhány hete jelezte, a Kisvárda Master Good szélsője, Jasir Asani a dél-koreai bajnokságban folytatja pályafutását. A kisvardafc.hu szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a másodosztály friss bajnoka, a Gwangju FC kivásárolta élő szerződéséből a 27 éves támadót.

Korábban a magyar válogatott csatára, Ádám Martin is Dél-Koreába igazolt a magyar első osztályból. Asani 2021 júliusában írt alá a piros-fehérekhez, azóta - minden sorozatot figyelembe véve - 52 mérkőzésen 10 gólt és 11 asszisztot jegyzett. Az Európa Konferencia Ligában ebben a szezonban az ő góljával nyertek a szabolcsiak 1-0-ra a kazah Kairat Almaty otthonában, de duplázott a 3. selejtezőkör visszavágóján is, a norvég Molde ellen. Asani a 2022/2023-as szezonban 5 gólpasszt is kiosztott: egyszer a Magyar Kupában, négyszer pedig az NB I-ben volt előkészítő.

- Úgy érzem, az elmúlt másfél évben nagyon jó munkát végeztünk, amire az is utal, hogy ki tudtunk lépni a nemzetközi porondra, ahol helyt álltunk, de ideális esetben még többre lehettünk volna képesek, akár a csoportkörbe is bejuthattunk volna. Nagyon boldog vagyok, hogy góljaimmal hozzájárultam ennek eléréséhez, hiszen minden játékosnak kötelessége segíteni a célok elérését. Ha a csapat teljesíti azt, akkor a játékos is elmondhatja ezt magáról. Ezek a sikerek arra késztetnek bennünket, hogy magasabbra törjünk karrierünkben, ami most az én esetemben is eljött - nyilatkozta aláírását követően Asani.

Révész Attila, a várdaiak sportigazgatója azt mondta, hamarosan megtalálja a klub Asani helyettesét.

- A csapatépítés mellett az is feladatunk, hogy játékosokat értékesítsünk, hiszen a klub működése csakis ezekkel a bevételekkel tartható fenn. Jasir Asani esete a példa arra, hogy csapatunkból is ki lehet tűnni, ez nem a véletlen műve, hiszen újabban olyan játékosokat igazolunk, akikben potenciálisan benne van a továbbértékesítés lehetősége is. Asanival együtt négy olyan játékosunk van, aki felkeltette más csapatok érdeklődését is, ám természetesen a csapat szereplése is fontos, ezért nem tehetjük meg, hogy minden ilyen futballistát eladjunk.

Az ősz második felében már tudtunk a dél-koreai klub érdeklődéséről, ahogy nekünk, úgy Asaninak is sikerült megállapodnia a kérőjével. Ilyen az, amikor minden fél jól járt, a játékost persze pótolnunk kell, hamarosan meg is lesz a megoldás.

Olvastad már?
Fradi: Itt az első topcsapat, amely felfigyelhetett a vb-n Laidounira - részletek
Franciaországban az Olympique Marseille érdeklődéséről írnak a Ferencváros középpályása, Aissa Laidouni kapcsán.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott.. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Ruch Chorzów
Novothny Soma
A lengyel bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas.
Tovább az összes átigazoláshoz