Fotó: kecskemetite.hu

Megerősítve: A DAC-ból szerzett meg támadót az NB I dobogósa - hivatalos

A Kecskemét átigazolási opcióval vette kölcsön Szendrei Ákost a DAC-tól a következő idényre.
Budai László 2023. június 14., szerda 11:54
Fotó: kecskemetite.hu
A Kecskemét átigazolási opcióval vette kölcsön Szendrei Ákost a DAC-tól a következő idényre.
Szerző: Budai László 2023. június 14., szerda 11:54

Hivatalossá vált, amiről a csakfoci.hu egy héttel ezelőtt beszámolt: a Kecskemétnél folytatja pályafutását Szendrei Ákos, aki a dunaszerdahelyi DAC-tól érkezik a lila-fehérekhez, kölcsönben a 2023/2024-es szezonra - jelentette be a két klub.

A szekszárdi születésű Szendrei Ákos Pakson kezdett el futballozni, az utánpótlást végigjárva először a tartalékok színeiben mutatkozott be a felnőttek között, a 2019/2020-as idényben aztán az NB I-ben is bedobták már a mélyvízbe. A 2020/2021-es szezon kifejezetten jól sikerült számára, az NB III-ban 17-szer talált be, az élvonalban hat meccsen két gólig jutott. A következő szezont még Pakson kezdte, ám a Dunaszerdahely gyorsan lecsapott rá, azonban a DAC-nál szinte azonnal kidőlt térdsérülés miatt, kihagyva így a teljes szezont. A 2022/2023-as idényt kölcsönben töltötte, Fehérváron még kevés lehetőséget kapott az ősz folyamán, ám tavasszal a Győr színeiben meghatározó ember lett, 14 meccsen 5 gólig jutott. A még mindig csak 20 esztendős, 2003-as születésű játékos a fiatal ajánlásnak is megfelel a következő idényben - mutatta be új szerzeményét a KTE.

– Nagyon boldog vagyok, hogy a KTE-hez tudtam igazolni, hiszen hatalmas dolog, amit elért a klub. Rengeteg jót hallottam a csapatról, a városról, örülök, hogy most már ennek én is része lehetek. Nehéz út vezetett számomra idáig, most viszont azzal a céllal érkeztem, hogy alapemberré váljak, a játékommal, a góljaimmal és a munkámmal a csapat segítségére akarok lenni. Bízom benne, hogy nemzetközi szinten is meg tudom mutatni magam, látva az ellenfelek névsorát, máris hatalmas motiváció dolgozik bennem. Amíg nincs meg a sorsolás, izgalom nincs bennem, de már nagyon várom, hogy elérkezzünk oda – mondta Szendrei Ákos a kecskemetite.hu-nak.

A DAC bejelentése szerint a kölcsönszerződés 2024. május 31-ig érvényes, és átigazolási opciót is tartalmaz.

Olvastad már?
Diósgyőr: Portugáliából igazolnának csapatkapitányt, egy másik kérő is versenybe száll érte - sajtóhír
A portugál A Bola információi szerint a Diósgyőr azeri klubbal versenyez a 33 éves Joaozinho leigazolásáért.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz