Fotó: honvedfc.hu

Már hivatalos: A Honvédnál kötött ki az Újpestről hét év után távozó szélső

Ahogyan jeleztük, az Újpestről távozó Branko Pauljevic a Honvédnál folytatja pályafutását - jelentette be az NB II-es klub hivatalos oldala.
Nyikes Zoltán 2024. június 21., péntek 14:20
Fotó: honvedfc.hu
Ahogyan jeleztük, az Újpestről távozó Branko Pauljevic a Honvédnál folytatja pályafutását - jelentette be az NB II-es klub hivatalos oldala.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 21., péntek 14:20

Megerősítést nyert a Csakfoci korábbi információja: a Budapest Honvéd megegyezett Branko Pauljeviccsel, így a szerb-magyar labdarúgó a jövőben a kispestiek játékosa lesz.

– Branko Pauljevic személyében egy olyan játékos érkezik hozzánk, aki az elmúlt években az NB I-ben futballozott, ismeri a magyar mezőnyt, ráadásul csapataiban rendszeres játéklehetőséget harcolt ki magának. Gyors, agilis futballista, a tapasztalata mellett mindenképpen kiemelném a küzdeni tudását, a szellemiségét, hiszem, hogy ezt nálunk is megmutatja majd és olyan akarattal játszik, amit elvárhatnak tőle a szurkolók. Emellett szeretnénk ha ezt az akaratot, ezt a küzdőszellemet a társainak is átadná, ezzel is segítve a csapatotmondta Kun Gergely, a Honvéd ügyvezetője.

Branko Pauljevic a vajdasági Fehértemplomban (Bela Crkva) született, fiatalon a Big Bull Radnicki, majd a Hajduk Kula futballistája volt, játszott a Partizan Beogradban is, amellyel kétszeres szerb bajnoknak mondhatja magát, 2015 óta pedig Magyarországon futballozik. A Pécs, a PAFC, a Mezőkövesd játékosa volt, míg 2017-től az elmúlt szezon végéig Újpesten szerepelt, a lila-fehérekkel kétszeres Magyar Kupa-győztes. A rendkívül tapasztalt jobb oldali védő 270 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 13 gólt szerzett és 21 gólpasszt adott, s minden magyarországi szezonjában stabil tagja volt az aktuális csapatának, pályára lépve a bajnoki találkozók jelentős részén.

A rendkívül tapasztalt jobb oldali védő 270 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 13 gólt szerzett és 21 gólpasszt adott, s minden magyarországi szezonjában stabil tagja volt az aktuális csapatának, pályára lépve a bajnoki találkozók jelentős részén.

– Boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Honvédhoz, köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy ide igazolhatok – kezdte Branko Pauljevic. – Bevallom, nehéz magamról nyilatkozni, sokkal jobban szeretném azt, ha a játékom beszélne majd helyettem. Közel tíz éve Magyarországon futballozok, tisztában vagyok azzal, hogy a Honvéd komoly tradíciókkal bír, ezért is vagyok hálás azért, hogy itt folytathatom a pályafutásom. Nem játszottam még az NB II-ben, de több meccsét is láttam a Honvédnak, illetve a Magyar Kupában és felkészülési mérkőzéseken találkoztunk másodosztályú riválisokkal. Más típusú bajnokság, mint az NB I, több a küzdelem, amire azonban készen állok, úgy érzem, hogy ez illik a játékstílusomhoz, a személyiségemhez. Minden meccsre úgy tekintek, hogy meg akarom mutatni magamat, hogy az elsőtől az utolsó percig küzdeni akarok a csapatért. Ami a fiatalokat illeti, emlékszem, anno volt mellett két-három rutinos játékos, akik segítettem abban, hogy a jó úton menjek végig, tanácsokat adtak, figyeltem rájuk, meghallgattam őket, most pedig én is szeretnék segíteni az ifjú tehetségeknek.

Olvastad már?
Az NB I-ből távozó szókimondó sportigazgató: "Rengeteg lehetőséget adtunk Szalai Attilának, sokszor elvtelenül" - interjú a 8 évnyi csodáról és a rangon aluli utolsó 3 hónapról
Interjú Tóth Lászlóval, az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől tíz év után távozó sportigazgatóval.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tatabánya
Nagy fogást jelentettek be
A szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatón Dragóner Attila ügyvezető mindenkit meglepett és bemutatta az NB II-es csapat új igazolását, Vida Kristophert.
Tovább az összes átigazoláshoz