"Magyarország? Marhaság!" - megszólalt a válogatottal hírbe hozott gólvágó, akit Rossi keményen kritizált

Sammie Szmodics marhaságnak nevezte - miután behívták az ír válogatottba -, hogy a szigetországiak címeres mezét Magyarországéra cserélte volna le, ha lehetőséget kap Marco Rossitól.
Csakfoci.hu 2024. március 15., péntek 18:17
Sammie Szmodics marhaságnak nevezte - miután behívták az ír válogatottba -, hogy a szigetországiak címeres mezét Magyarországéra cserélte volna le, ha lehetőséget kap Marco Rossitól.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 15., péntek 18:17

Sammie Szmodics lehetséges magyar válogatottsága az utóbbi hónapokban többször téma volt a külföldi és a hazai sajtóban is. Az angol másodosztályú Blackburn Rovers 28 éves támadója - aki Angliában született, de ír és magyar gyökerekkel is bír - a hírek szerint ügynökén keresztül bejelentkezett nálunk is, de úgy tűnik, végül az ír válogatott mezét viseli majd. A csatár a Belgium és Svájc elleni felkészülési meccseken minden bizonnyal lehetőséget kap majd John O'Shea szövetségi kapitánytól. (Szmodics kétszer már kapott egyébként meghívót a korábbi ír kapitánytól, de előbb adminisztratív, majd családi okok miatt kimaradt a csapatból).

A mieink trénere, Marco Rossi szerint épp ez volt a célja Szmodicsnak és stábjának. Az olasz szakember a héten, a válogatott kerethirdetését követően élesen kritizálta a Championship góllövőlistáját vezető futballistát, mondván nincs szüksége ilyen játékosokra a magyar nemzeti csapatnak.

- Szmodics esetében el kell mondjak valamit, amit a múltban is mondtam már egy-két alkalommal. Ha bármilyen diszkrét módon, bizalmi embereken keresztül megkérdezem tőle, hogy esetleg érdekelheti-e a magyar válogatottság, de biztos vagyok benne, hogy ezek az emberek, aki beszéltek vele, semmit nem mondtak a sajtónak, akkor elég könnyű kitalálni, hogy ki beszélhetett ennek a lehetőségéről az ír médiának. Vagy Szmodics, vagy a menedzsere. És mégis milyen célból önök szerint? Nyilván azért, hogy az íreket arra ösztönözze, hogy beválogassák a válogatottba. Mivel egy ír-angol háttérrel rendelkezik, nyilván előtérbe helyezi, hogy az ír válogatottban vegyen részt és valószínűleg ez így is fog történni.

Nincs szükségünk ilyen focistákra, lehet, hogy technikai vagy taktikai szempontból igen, de mi más jellegzetességet is keresünk a technikai képességen kívül, úgyhogy teljesen egyértelmű a válaszom

- kommentált Rossi.

Szmodics aztán maga is megszólalt annak kapcsán, hogy felmerült-e egyáltalán a magyar válogatottsága.

- Az emberek azt olvassák a Twitteren, hogy nem akarok Írországban játszani, de ez nem így van! Olvasom a közösségi médiát, mint mindenki más.

Az emberek azt mondják, hogy nem akarok az ír válogatottban szerepelni, ami badarság. Soha nem nem mondtam ilyet. Látom, hogy az emberek Magyarországgal hoznak összefüggésbe, ahonnan a nagyapám származik. Ez megint csak marhaság, nem történt semmi ez ügyben!

Csak tettem a dolgomat klubszinten, és a legutóbbi kerethirdetéskor nem csörgött a telefonom. Ezúttal remélhetőleg megkapom a lehetőséget. Szeretném azt hinni, hogy eleget tettem klubszinten ahhoz, hogy megkapjam a telefonhívást és elismerjenek. Remélhetőleg végre megtörténik a debütálásom, amit nagyon szeretnék. Azt hiszem, ez megkoronázná az eddigi szezonomat. Mindig készenlétben voltam, de soha nem választottak ki. Ezt személyes ügynek veszed, mert 20 embert választottak ki, és engem nem, annak ellenére, hogy a legutóbbi kerethirdetéskor tényleg csúcsformában voltam. De nem kaptam semmit ezért. Ez nem rajtam múlik, de remélhetőleg az új kapitánnyal és azzal, ahogyan játszom, megkapom a megérdemelt lehetőséget, és játszhatok majd a válogatottban - mondta Szmodics a Lancashire Telegraphnak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz