Fotó: www.mlsz.hu

Walesi-magyar: Furcsa szituációba került két játékosunk - kulcsposzton akadhatnak problémái Rossinak

Baráth egy hónapon át biztosan nem fog pályára lépni tétmeccsen, míg az eltiltott Korhutot valószínűsíthető, hogy Kádár pótolja, így ketten is kiválnak középről a Wales elleni sorsdöntő meccsre.
Nyikes Zoltán 2019. október 15., kedd 15:56
Fotó: www.mlsz.hu
Baráth egy hónapon át biztosan nem fog pályára lépni tétmeccsen, míg az eltiltott Korhutot valószínűsíthető, hogy Kádár pótolja, így ketten is kiválnak középről a Wales elleni sorsdöntő meccsre.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. október 15., kedd 15:56

Mint ismert, nem lehetett felhőtlen az öröme az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőn győztes gólt szerző Korhut Mihálynak, hiszen a magyar válogatott balhátvédje megkapta harmadik sárga lapját a legutóbbi mérkőzésen, ami azt jelenti, hogy a kontinenstornára való kijutás szempontjából sorsdöntőnek ígérkező Wales elleni összecsapáson nem léphet pályára.

A balhátvéd posztjára így nagy valószínűség szerint a nemzeti csapatban többször is középen játszó, ám a horvátok elleni mérkőzésig a baloldalra vezényelt Kádár Tamás visszakerült arra a posztra (a DVSC szélsője, Ferenczi János is meghívást kaphat újra, de Marco Rossi aligha egy létfontosságú mérkőzésen kísérletezne a nemzetközi szinten tapasztalatlan bekk bevetésével).

Mindennek azért van jelentősége, mert Korhut eltiltásán kívül további akadályokkal is szembe kell néznie Rossinak a védelemben, Baráth Botond számára ugyanis már véget ért a bajnokság, miután a Sporting Kansas City nem jutott be az amerikai bajnokság playoffjába,

így a középhátvéd a következő Eb-selejtezőig, vagyis egy hónapon át biztosan nem fog pályára lépni tétmeccsen

(ugyanez a helyzet a támadóként bevethető Németh Krisztiánnal is).

Felmerülhetne, hogy Baráth addig itthon készülne a fontos meccsre mondjuk korábbi klubjánál, de - ahogyan az M4 Sport élő közvetítésében elhangzott - a szerződésében foglaltak szerint elvileg másik csapat edzéseit nem látogathatja.

Marco Rossinak és a szövetségnek így erre a problémára mindenképpen megoldást kell találnia, hiszen Kádár - valószínűsíthető - bal oldali szerepeltetése és Baráth egy hónapos meccshiánya miatt két bevethető ember is kiválna középről.

Az Azerbajdzsán elleni mérkőzésen csupán Lang Ádám ült a kispadon belső védőként a bevethető játékosok közül, míg korábban Pávkovics Bence (DVSC) és Litauszki Róbert (Újpest) kapott meghívást erre a posztra, ám előbbi újonc, míg utóbbi jelenleg komolyabb gerincsérüléssel küszködik.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz