Varga Roland: "Nagyon kellemetlen csapat akarunk lenni az Eb-n" - a 2016-os siker megismétlése a cél

Holender Filip és Varga Roland adott helyzetjelentést az Eb-csoportmeccsekre készülő magyar válogatott telki edzőközpontjában.
Dudás Gábor 2021. június 10., csütörtök 17:44
Holender Filip és Varga Roland adott helyzetjelentést az Eb-csoportmeccsekre készülő magyar válogatott telki edzőközpontjában.
Szerző: Dudás Gábor 2021. június 10., csütörtök 17:44

Varga Roland: - Szerda este a 2016-os Eb-szereplésről szóló dokumentumfilmet néztük, nagyjából az egész csapat, és szerintem egy nagyon jó élmény volt.

Szeretnénk ezt megint megélni. Természetesen sok szó esik erről, én is a tévében néztem akkor a válogatottat, és amit láttam, amik az utcákon történtek, teljesen hihetetlen volt, hogy tényleg egy egész országot megmozgatta az akkori Eb. Úgyhogy szeretnénk megismételni, ami történt.

Nekem az egy nagyon nagy öröm és nagyon jó visszajelzés, hogy itt vagyok a keretben. Örülök annak is, hogy pályára léphettem az egyik felkészülési mérkőzésen. Úgyhogy csak azt tudom mondani, hogy bármilyen szerepet is kapok, megpróbálok mindent megtenni, de igazából csapatként kell gondolkodnunk. A Puskás Aréna nyitómérkőzésén pályára léphettem Uruguay ellen, és emlékszem, amikor kimentünk és körbenéztünk a stadionból, nagyszerű érzés volt. Szerintem most is nagyon nagy lökést és egy plusz erőt fog adni a csapatnak a szurkolóink jelenléte. Május 17. óta együtt készülünk az Eb-re, úgyhogy tényleg sok mindenről beszéltünk már, most pedig már biztosan ki fogjuk elemezni a csapatokat és megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni az ellenfelekből.

Ez a csapat nagyon kompakt, egy nagyon jó közösséget alkotunk, és szeretnénk nagyon kellemetlen együttes lenni az Eb-n. Persze nyilvánvalóan nem mi vagyunk az esélyesek, de igazából mi azt szeretnénk tényleg elérni, hogy egy nagyon agresszív csapat legyünk.

És biztos, hogy minden mérkőzésen lesznek lehetőségeink, ezekkel pedig élni kell majd. Abszolút bizakodóak vagyunk a csoportmeccsekkel kapcsolatban.

Holender Filip: - Van még öt nap ugye az első, Portugália elleni meccsig, van még sok időnk a felkészülésre, de már készen állunk, koncentráltak vagyunk és alig várjuk a kezdést. Nyilván nagy dolog volt a 2016-os Eb, főleg azoknak, akik játszottak és most is itt vannak. Ezzel nyilván sokan tudnak segíteni. Én is néztem a TV előtt, nagy élmény volt mindenki számára, jó lenne hasonlót megcsinálni. Nagyon jó érzés volt most a szurkolók előtt játszani, ugye az utóbbi időben erre nem volt lehetőség. És ennél a Puskás Arénában sokkal, de sokkal többen lesznek majd. Én már alig várom!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Fradi
Jansen a Népligetben
Már fotó is készült arról, ahogyan Pascal Jansen az FTC Népligeti Sportközpontjában van. A Csakfoci úgy tudja, a felek még tárgyalnak egymással.
Tovább az összes átigazoláshoz