Válogatott: "Sajnálom, hogy 28-29 évesen tapasztalom meg, milyen egy profi klubban játszani"

Elek Ákos szerint a két legerősebb kazah csapat a bajnoki címért menne az NB I-ben is. Guzmics Richárd pedig úgy véli, a kínai bajnokságban is komoly kihívások elé állítják.
Budai László 2017. augusztus 28., hétfő 19:45
Elek Ákos szerint a két legerősebb kazah csapat a bajnoki címért menne az NB I-ben is. Guzmics Richárd pedig úgy véli, a kínai bajnokságban is komoly kihívások elé állítják.
Szerző: Budai László 2017. augusztus 28., hétfő 19:45

Bernd Storck szövetségi kapitány mellett Elek Ákos és Guzmics Richárd is nyilatkozott a magyar válogatott sajtótájékoztatóján. Előbbi arról is beszélt, sajnálja, hogy csak 28-29 évesen, Kazahsztánban tudja megtapasztalni, milyen egy profi klub.

Elek Ákos klubcsapatáról

- Volt, amikor belső védőt játszottam, de az utóbbi meccseken újra az eredeti posztomon, a négy védő előtti 6-os pozícióban. Ha nagyon lesarkítjuk a dolgokat, azt látjuk, hogy Kazahsztánból mindig bejut valaki a BL-be vagy EL-be. Az én csapatom és az Asztana itthon a bajnoki címért menne. A hazai középcsapatok erősebbek, mint a kinti középcsapatok.

Sajnálom, hogy 28-29 évesen tudtam csak megtapasztalni, hogy milyen egy valódi profi klubban játszani. Egy nagyon profi csapatban játszom, kiválóan érzem magam.

A válogatottról

- Nagy várakozással tekintek a meccsek elé, mivel legutóbb a svédek ellen játszottam. Két jó eredményt szeretnénk elérni. A lettek ellen mi vagyunk az esélyesek, a portugálok ellen ők. Akkor lennék elégedett mindkét meccsen, ha a lefújás után együtt énekelnénk a Himnuszt a szurkolókkal. Ez lehet a cél, hogy újra közelebb hozzuk egymáshoz a szurkolókat és a csapatot.

Guzmics Richárd arról beszélt: a kínai bajnokságban is komoly kihívások elé állítják, a válogatottnál pedig már nem foglalkoznak az andorrai vereséggel.

Klubcsapatáról

- Volt egy térdsérülésem, már rendben vagyok, folyamatosan játszom. Lavezzi, Hulk, Tevez is Kínában játszik, hétről-hétre kiváló csatárok ellen lépek pályára. 6 óra a különbség, de sikerült átállni. Megpróbáltam a kínai nyelvet megtanulni, de nem megy. Sok a koreai, ezért koreaiul beszélnek főleg. Krakkóban a lengyelt gyorsan megtanultam. Sokat fejlődött a sztárok érkezésével a kínai bajnokság. Mi egy kiscsapat vagyunk, sokat kell védekeznünk, ami nekem jó, hiszen sokat vagyok játékban. Jók a körülmények, csak a focira kell koncentrálnunk.

A válogatottról

- Két szép feladat előtt állunk: a lettek ellen játszottam legutóbb, az pozitív volt. Remélem, most is sikerül 3 pontot szerezni.

Bernd Storck azt kérte, ne foglalkozzunk az andorrai meccsel. Most majdnem ugyanazok a játékosok vannak itt, akik az Eb-n voltak. Jó a hangulat, csapatként szeretnék jó eredményt elérni.

Olvastad már?
Storck: "Nagy nyomás van rajtunk a klubcsapatok kiesése miatt" - Gera "edzőként" segíti a válogatottat
Gera Zoltán biztosan nem lehet pályán a két vébé-selejtezőn, mellette két játékosra nem számíthat még a kapitány. Storck tudja, hogy a klubcsapatok kiesése miatt mindenki a válogatottra figyel.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
PMFC
Vas Bence
A Pécs saját nevelésű, 17 éves középpályása, Vas Bence az idény végéig, kölcsönben Kozármislenyben folytatja pályafutását.
ETO FC Győr
Bacsa Patrik
A győriek közös megegyezéssel szerződést bontottak Bacsa Patrikkal, aki távozik Győrből.
Tovább az összes átigazoláshoz