A válogatott légiós: „Összetörtem lelkileg, nem értettem, a Jóisten miért mérte ezt rám”

Balogh Norbert nem büszke rá, hogy a Serie A-ban voltak rossz teljesítményei. Hosszú idő után most már teljesen fitt, és tavasszal megmutatná: nem hiába igazolták le.
Budai László 2018. január 8., hétfő 17:29
Balogh Norbert nem büszke rá, hogy a Serie A-ban voltak rossz teljesítményei. Hosszú idő után most már teljesen fitt, és tavasszal megmutatná: nem hiába igazolták le.
Szerző: Budai László 2018. január 8., hétfő 17:29

Több mint hat hónapja nem játszott sérülése miatt Balogh Norbert. A Palermo válogatott játékosa többek között erről a nehéz időszakról, tavaszi reményeiről és fejlődéséről is beszélt.

- Nagyon érzékenyen érintett a sérülés, hiszen félévre harcképtelenné váltam – idézte a haon.hu a játékos Naplónak adott nyilatkozatát. - A lehető legrosszabbkor jött, hiszen a nyár elején kiesett a csapat a Serie B-be, s az őszi szezon kezdete előtt az elnök úr nagyon bízott bennem, hogy erőssége leszek a Palermónak. Én is vártam, hogy végre megmutathassam, valójában mire vagyok képes, s miért is szerződtettek anno az olaszok. Sajnos, ez nem jött össze, beszakadt a combomban az egyik szalag, s amikor úgy éreztem, végre felépültem, újra rásérültem. Lehet, hogy siettettem a visszatérést, ezért is következett be ez.

Akkor összetörtem lelkileg, nem értettem, hogy a Jóisten miért mérte ezt rám. Később rendeztem magamban a sérülésem tényét. Biztos vagyok benne, hogy okkal történt ez, talán ez is egy lecke volt, amiből tanulnom kell.

Balogh azt is elmondta: miben kellett a leginkább megerősödnie.

- Több helyen is megírták, hogy erősödnöm kell a külföldi ligához, és izmot kell magamra építenem. Mivel a lábam miatt nem edzhettem a csapattal, volt időm rá, hogy a felsőtestemet megerősítsem. Amit elterveztem, az sikerült, megizmosodtam, jó fizikai állapotban vagyok. Ezután azon volt a sor, hogy a lábamat újra megfelelő fizikális állapotba hozzam. Ez kint az év utolsó heteiben megtörtént, és már a csapattal edzettem.

Szerettem volna az utolsó bajnokin a padra leülni csereként, de az edző meggyőzött róla, hogy már fölösleges kapkodnom. Most az a legfontosabb, hogy a téli szünet után, a január 20-án rendezendő fordulóban százszázalékos állapotban térhessek vissza

– fogalmazott Balogh, aki a cívisvárosban töltötte az elmúlt hetet, és az előtte álló félévről is beszélt.

- Bízom abban, hogy sok játéklehetőséghez jutok a tavasszal, persze ez csak rajtam múlik. Mindent meg fogok azért tenni, hogy újra azon a szinten legyek, mint a Lokiban, s amiért két éve szerződtetett a Palermo. Remélem, hogy a Serie B az én terepem lesz, hiszen nyilván itt nincs akkora iram, mint az első osztályban, de mégis nagyon sokat lehet tanulni.

Játszottam a Serie A-ban, amire büszke vagyok, de arra nem, hogy voltak olyan meccseim, ahol nem első osztályú szinten játszottam. Remélem, idén meg tudom mutatni, hogy íme, megérkeztem!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz