Válogatott: Dárdain és Pintéren kívül mindenkinek megvolt a maga Kazahsztánja – a 21. század legcikibb vereségei

Nehéz jelzőket találni a magyar válogatott Kazahsztán elleni produkciójára. Georges Leekens máris az első meccsén beleszaladt egy rendkívül kínos vereségbe. Az elődjei közül azonban majdnem mindenkinek megvolt a maga kazah meccse.
Privacsek András 2018. március 26., hétfő 15:35
Nehéz jelzőket találni a magyar válogatott Kazahsztán elleni produkciójára. Georges Leekens máris az első meccsén beleszaladt egy rendkívül kínos vereségbe. Az elődjei közül azonban majdnem mindenkinek megvolt a maga kazah meccse.
Szerző: Privacsek András 2018. március 26., hétfő 15:35

Honlapunk a 21. század magyar válogatottjainak legcikibb mérkőzéseit gyűjtötte össze:

2002. április 17.
Magyarország – Fehéroroszország 2-5 (barátságos)
Szövetségi kapitány: Gellei Imre

A 2004-es Eb-selejtezőkre készülő válogatott Debrecenben szaladt bele hatalmas pofonba, pedig Kenesei góljával még mi vezettünk, majd 50 perc alatt kaptunk egy ötöst.

2003. november 19.
Magyarország – Észtország 0-1 (barátságos)
Szövetségi kapitány: Gellei Imre

Gellei utolsó meccsén még 500 néző sem volt az Üllői úton. A búcsú nem lett szép, az észtek egy hajrágóllal legyőztek minket.

2004. június 2.
Kína – Magyarország 2-1 (barátságos)
Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus

Kenesei góljával itt is vezettünk, de a hazaiak fordítottak. Szélesi Zoltánt a 76. percben kiállította a játékvezető. Érdekesség, hogy négy nappal később 2-0-ra vertük a németeket Kaiserslauternben.

2006. október 11.
Málta – Magyarország 2-1 (Eb-selejtező)
Szövetségi kapitány: Bozsik Péter

Tétmeccsen szenvedtünk szégyenteljes vereséget Európa egyik leggyengébb válogatottjától. Bozsiknak ez volt az utolsó meccse a válogatott kispadján, összesen mindössze hét találkozó jutott neki.

2007. november 17.
Moldova – Magyarország 3-0 (Eb-selejtező)
Szövetségi kapitány: Várhidi Péter

A kapitány ugyan főleg fiatalokra építette a válogatottját, de így is nehezen magyarázható egy sima hármas a moldávoktól. Ez volt az a selejtezősorozat, ahol a csoportunk 6. helyén végeztünk, csak Máltát sikerült megelőznünk.

2010. június 5.
Hollandia – Magyarország 6-1 (barátságos)
Szövetségi kapitány: Erwin Koeman

A holland szövetségi kapitánnyal az addig stabilnak hitt válogatottunk csúnya verést kapott, pedig Dzsudzsák góljával még mi vezettünk. Koemannak ez volt az utolsó meccse.

2013. október 11.
Hollandia – Magyarország 8-1 (vb-selejtező)
Szövetségi kapitány: Egervári Sándor

Csak győzelemmel tudtunk volna a csoportunk második helyén végezni. Mindössze negyedóráig volt esélyünk a döntetlenre, utána beleszaladtunk a késbe. A meccs után Egervári lemondott.

2017. június 9.
Andorra – Magyarország 1-0 (vb-selejtező)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Tulajdonképpen a B csapatunkkal játszottunk Andorrában, de így is nyernünk kellett volna az amatőrökből álló ellenfelünkkel szemben. A kínos vereség után a német kapitány kapott még egy esélyt az MLSZ-től.

2017. november 9.
Luxemburg – Magyarország 2-1 (barátságos)
Megbízott szövetségi kapitány: Szélesi Zoltán

Storck távozása után két meccs erejéig Szélesi vezette a válogatottat és egy arcpirító luxemburgi vereséggel nyitott. Öt nappal később azonban legyőztük a vb-résztvevő Costa-Ricát.

2018. március 23.
Magyarország – Kazahsztán 2-3 (barátságos)
Szövetségi kapitány: Georges Leekens

A belga szakember már az első meccsén összehozta a maga ciki vereségét a világranglista 136. helyén álló kazahokkal szemben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz