Válogatott: Az MLSZ nyilatkozott Rossi jövőjéről

Marco Rossi úgy zárta a walesiek elleni 2-0-s vereség utáni nyilatkozatát, hogy ha kell, akár már most kész felállni a kispadról. A Magyar Labdarúgó Szövetségben azonban a kapitányváltás nincs a napirendi pontok között.
Privacsek András 2019. november 20., szerda 20:57
Marco Rossi úgy zárta a walesiek elleni 2-0-s vereség utáni nyilatkozatát, hogy ha kell, akár már most kész felállni a kispadról. A Magyar Labdarúgó Szövetségben azonban a kapitányváltás nincs a napirendi pontok között.
Szerző: Privacsek András 2019. november 20., szerda 20:57

- Pontosan azt mondta Marco Rossi, hogy amennyiben akár a szövetség, akár más tud olyan embert a szövetségi kapitányi posztra, akivel úgy gondolja, hogy sikeresebb tudna lenni a magyar válogatott, akkor egy ilyen esetben - ahogy ezt a kapitány már korábban is többször elmondta - nem lesz ő az akadálya egy esetleges váltásnak. De ez inkább egy olyan válasz volt, hogy ha lenne ilyen igény, akkor rajta nem múlna a váltás. De folytatni szeretné a munkát, és Csányi Sándor elnök úr is elmondta, hogy akár kijutunk az Európa-bajnokságra, akár nem, Marco Rossival szeretné az MLSZ a válogatott élén folytatni a további éveket - nyilatkozta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke a DIGI Sport híradójának.

Szabó Gergő a lehetséges pótselejtezős ellenfelekről is beszélt.

Jelen állás szerint a sorsolás úgy néz ki, hogy Izland, Izrael, Skócia, illetve Bulgária lehet az a négy válogatott, amellyel összekerülhet a magyar nemzeti együttes, de nagyon sok olyan egyéb szempont van, amelyeket az UEFA-nál még ma is mérlegelnek, hiszen van egy olyan pont a szabályzatban, hogy ameddig lehetséges, addig a rendező városok egymás elleni játékát szeretnék elkerülni.

- Pont azért, hogy minél több rendező ország válogatottja ott legyen a 2020-as Európa-bajnokságon. Annyira sok most még a kérdőjel, hogy igazából valóban csak pénteken délben, a sorsoláson fog eldőlni, hogy ki lesz a magyar válogatott ellenfele - szögezte le a sajtófőnök.

Már két góllal vezettek a walesiek, amikor csereként beállt Kovács István, akinek igencsak markáns véleménye van arról, hogy miért nem sikerült összehozni a bravúrt.

- A walesiek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, amely egy döntőnek beillő ki-ki meccs volt, így joggal vannak ott az Európa-bajnokságon. Papíron szerintem a horvátok mögött a szlovákoké volt a legerősebb csapat, mondom ezt úgy, hogy a walesiek ellen itt volt a lehetőség számunkra, hogy ha nyerünk, akkor ki tudunk jutni.

Ennek ellenére, az ilyen ki-ki mérkőzéseket azok a csapatok nyerik meg, amelyek agresszívabbak, keményebbek, nagyobb számban nyerik meg a párharcokat. Ez belőlünk hiányzott az első félidőben, de a másodikban is. Két sárga lapot kaptunk, vagy talán hármat, egy ilyen derbin nem üdvözítő, ha sikeresek akarunk lenni - mondta a DIGI Sport híradójának a kérdésére Kovács István.

- Amikor beálltam 2-0-nál, azt éreztem, hogy a walesiek már élvezték a futballt, minden összejött nekik, ilyenkor már nem egyszerű focizni az egész csapatnak sem, nemcsak nekem. Ezt viszont magunknak köszönhetjük, mert talán nem úgy mentünk bele ebbe a mérkőzésbe sem, mondom ezt úgy, hogy kaptunk két elkerülhető gólt, mert volt egy beadás, megvoltunk középen, ennek ellenére gólt kaptunk, valamint volt egy lecsorgó labda. Hiányoznak a bravúrok hátulról, hiányoznak a bravúrok elölről, így viszont nem lehet meccset nyerni - jegyezte meg a Mol Fehérvár FC középpályása.

Olvastad már?
Lang kritikája: "Öt-tízméteres passzokat rontottuk el"; "Beverték, ami előttük adódott" – a bátorságot is hiányolta
A Wales ellen 2-0-ra elveszített Eb-selejtező után Lang Ádám a sokadik játékos a magyar válogatottból, aki önkritikusan értékelte a látottakat.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz