Válogatott: Álomsorsolás? - 62 éve nem győztünk Bulgáriában

Összességében pozitív a múlt a balkáni válogatott ellen, de az utóbbi évtizedek nem rólunk szóltak a párharcban. 
Dudás Gábor 2019. november 22., péntek 14:12
Összességében pozitív a múlt a balkáni válogatott ellen, de az utóbbi évtizedek nem rólunk szóltak a párharcban. 
Szerző: Dudás Gábor 2019. november 22., péntek 14:12

Mint ismeretes, az Eb-selejtezők rájátszásának A-ágán, az elődöntőben Magyarország Bulgária válogatottjával találkozik majd, méghozzá március 26-án, várhatóan Szófiában. Ezután az izlandi-román párharc győztesével találkozhatnánk Budapesten.

A nemzeti csapat 23. alkalommal találkozhat majd a bolgárokkal és az eddigi mérleg a mi javunkra billen, hiszen 12 győzelem mellett 5 döntetlent és 5 bolgár sikert jegyezhettek fel eddig a felek. Az összesített gólkülönbség 52-25 magyar szempontból.

Ugyanakkor az utolsó magyar győzelemig egészen 1975-ig kell visszautazni az időben, akkor a Népstadionban megrendezett olimpiai selejtezőn Fazekas 11-esével, illetve Kozma Mihály góljával 2-0-s sikert arattunk. Más kérdés, hogy az egy hónnapal később megrendezett visszavágón 4-0-ra kikaptunk Szófiában.

Apropó, Szófia: a bolgár fővárost illetően még tovább kell visszamenni az időben ahhoz, hogy magyar sikert találjunk.

Egészen pontosan 1957 szeptemberében nyertünk utoljára egy vb-selejtezőn (2-1) Bulgáriában,

Hidegkuti duplájára csak Diev tudott válaszolni az 55 ezer hazai szurkoló legnagyobb bánatára. Azóta háromszor játszottunk Szófiában, egyszer pedig Várnán, de csak egyszer szereztünk pontot, a gólkülönbségünk pedig 0-9 idegenben az utóbbi 62 évet tekintve.

A két csapat utolsó mérkőzését 2012-ben, a győri ETO Parkban játszotta, akkor az Egervári Sándor vezette válogatott 1-1-s döntetlenre végzett ellenfelével.

A magyar-bolgár múlt (forrás: www.nela.hu)

Olvastad már?
Bolgár reakció a sorsolásra: "Nem éghetünk meg Magyarország ellen!"
Georgi Dermendzhiev bolgár kapitány szerint örömködniük nem szabad, de van esélyük kiejteni a magyar válogatottat a jövő márciusi Eb-pótselejtezőn.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz