"Szeretem, ha teher van a vállamon" – Buzsáky Ákos az NB III-ban lett edző

A korábbi húszszoros magyar válogatott Buzsáky Ákos lett az NB III Nyugati csoportjában szereplő III. Kerületi TVE vezetőedzője, ahol július 1-én kezdi meg a munkát az első csapattal.
Csakfoci Admin 2018. június 29., péntek 7:30
A korábbi húszszoros magyar válogatott Buzsáky Ákos lett az NB III Nyugati csoportjában szereplő III. Kerületi TVE vezetőedzője, ahol július 1-én kezdi meg a munkát az első csapattal.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. június 29., péntek 7:30

Az előző szezonban az NB III Nyugati csoportjában ötödik helyen végző III. Kerületi TVE hivatalos oldalán jelentette be, hogy a korábbi húszszoros magyar válogatott játékos, Buzsáky Ákos lett a csapat vezetőedzője. Pályafutása során Magyarországon az MTK-ban és a Ferencvárosban, valamint külföldön a Portóban, az Academicában, a Plymouthban, a QPR-ban, a Portsmouthban és a Barnsleyban futballozott. Aktív labdarúgó karrierje befejeztével szinte azonnal elkezdte építeni edzői pályafutását.

Volt egy elképzelésem az edzői karrieremet illetően, azt terveztem, hogy a Grundnál készítem fel magam a pályára, gyerekcsapatoknál, különféle korosztályoknál szerzek rutint, hogy aztán feljebb léphessek. Mindig is a felnőtt labdarúgásban akartam szerepet vállalni, de tudtam, hogy az utánpótlás az a terület, ahol eleinte fejlődhetek. Hivatalosan két éve dolgozom, és bevallom, nem reméltem, hogy idén nyáron egy felnőtt klub bennem lát fantáziát. Az életben vannak olyan pillanatok, amikkel nem számol az ember, de ha jön, meg kell ragadnia.

– nyilatkozta a klubhonlapnak Buzsáky, majd hozzátette:

A III. kerületi TVE vezetősége megkeresett és felvázolta, hogy velem képzeli el az egyesület a merészebb célok megvalósítását, akkor görcsbe rándult a gyomrom. Legutóbb akkor éreztem ilyet, amikor a QPR ajánlatot tett nekem. Megtisztelő ez a felkérés és egyben hatalmas kihívás is. Mindig is komoly célokat tűztem ki magam elé, szeretem, ha teher van a vállamon – márpedig a III. kerületi TVE az NB II-be vágyik, és az elöljárók úgy látják, velem a szakmai stáb élén ez idővel elérhető.

Nem tartom magam kész edzőnek, nem mondtam le arról az útról, amit elterveztem, ugyanúgy képzem magam a jövőben is, tartom a kapcsolatot az angol edzőképzés kurzusvezetőivel, és bízom benne, hogy jövő nyáron felvételt nyerek a Level 4-es tanfolyamra. Nem lenne rossz, ha oda már NB III-as bajnok edzőként érkezhetnék.

Buzsáky segítője Kemény Kristóf lesz, fő feladatuk, hogy a saját nevelésű játékosokra építve minél előbb egy osztállyal feljebb, az NB II-be vezessék a gárdát.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz