Számítottak a 101 kilométer/órás Szoboszlai-bombára, totális török csőd - lapszemle

Több helyi lap is dicséri a szervezett, "100 százalékos koncentrációval és reménnyel" pályára lépő magyar válogatottat.
Dudás Gábor 2020. szeptember 4., péntek 11:54
Több helyi lap is dicséri a szervezett, "100 százalékos koncentrációval és reménnyel" pályára lépő magyar válogatottat.
Szerző: Dudás Gábor 2020. szeptember 4., péntek 11:54

A Hürriyet egyik szakírója úgy fogalmaz, a török válogatott a középpályán veszített a magyarok ellen, akik "100 százalékos koncentrációval és reménnyel" álltak hozzá a mérkőzéshez. Megjegyzik, hogy a magyar nemzeti csapat már közel sem lebecsülendő ellenfél, és hogy már erősebb válogatottunk van, mint például a görögöknek vagy a szlovénoknak, ezt mutatja, hogy az Eb-selejtezők során a horvátokat és a walesieket is le tudtuk egyszer győzni. Kiemelik, hogy a bombagólt szerző Szoboszlai mellett különösen Sallai okozott még komoly fejfájást a hazaiaknak, akik csak szerencsével nem kaptak gólt egészen a hajráig.

"Keserű újraegyesülés" - a koronavírus-járvány miatt hosszú idő után újra válogatott meccset játszó törökök egyik vezető lapja, a Sabah. A portál úgy fogalmaz, hogy a kétszer a kapufát is eltaláló magyar válogatott ellen csak a török kapusnak, Cakirnak volt köszönhető, hogy nem lett nagyobb a különbség.

Hozzáteszik, hogy Szoboszlai Dominik szabadrúgás-gólja egy hétéves szériát is megszakított: a török válogatott legutóbb 2013-ban, Hollandia ellen kapott gólt hasonló szituációból - akkor egy bizonyos Arjen Robben volt eredményes szabadrúgásból...

A Yeni Safak c. lap szerint hiába volt valamivel aktívabb a török válogatott a második játékrészben, az első félidő egyértelműsítette, hogy a magyarok éhesebbek a sikerre, ezt mutatták a kapufáink is.

A Fanatik úgy látta, a török játékosok összességében totális csődöt mondtak az 1-0-s vereség során, egyedül a kapus, Ugurcan Cakir volt dicsérhető a házigazdánál.

A hazai csapat szervezettségben és védekezésben is alulteljesített, de végül már a jó napot kifogó hálóőre sem tudott mit kezdeni Szoboszlai 101 kilométer/órás sebességgel érkező bombájával a 80. percben. A portál az első játékrészben igen aktív Holendert is kiemeli, hozzátéve, hogy a belső középpályásaik sem igazán tudtak mit kezdeni sokáig a Nagy Ádám-Sigér duóval.

A Milliyet szerint szinte kiszámítható volt, hogy a magyar válogatott elsősorban egy, a Szoboszlai-góllal végződött, rögzített szituációból lehet majd elsősorban eredményes.

A portál Sallai, Holender és Szalai első félidei játékát dicséri, amikor is a magyar támadótrió igen hatékonyan okozott zavart a török védelemben. Egy meglepő kijelentést is tesz a lap, mondván biztos abban, hogy nézők jelenlétében győzött volna Törökország.

Olvastad már?
Rossi: "A törökök kicsit lebecsültek minket, ennél Klopp vagy Guardiola sem tud többet tenni" - részletes értékelés
Rossi szerint a törökországi első félidő a legjobb játékrész volt, amit a válogatottnál eltöltött időszaka alatt látott.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz