Svájci-magyar: Détári katasztrófáról beszél, Doll szerint gólt sem lövünk

Két, a magyar labdarúgást jól ismerő futballszereplőt kérdeztek meg Svájcban a szombati vb-selejtezőnkről.
Dudás Gábor 2017. október 6., péntek 9:28
Két, a magyar labdarúgást jól ismerő futballszereplőt kérdeztek meg Svájcban a szombati vb-selejtezőnkről.
Szerző: Dudás Gábor 2017. október 6., péntek 9:28

Détári: Még ma is mindenki az Aranycsapatról beszél, pedig...

Détári Lajost veretes játékosmúltja, illetve amiatt is "találta meg" a svájci sajtó a szombati mérkőzést megelőzően, mert az egykori klasszis volt Magyarország eddigi utolsó vb-gólszerzője, 1984-ben pedig épp a svájciak ellen debütált a válogatottban, egy 3-0-s győzelmünkkel véget ért felkészülési találkozón.

Ilyesfajta eredményben természetesen nem is reménykedik most a viág egykori legdrágább futballistája, hiszen ellenfelünk eddigi 8 vb-selejtezőjén a maximális 24 pontot szerezte meg.

Abban reménykedtünk a sorozatot megelőzően, hogy Svájccal és Portugáliával versenyben leszünk az első két helyért. Most meg még Feröer is elveheti a harmadik helyünket. Az egy katasztrófa lenne a magyar labdarúgás számára.

A svájciaknak erős klubokban játszó futballistáik vannak, akik ráadásul általában meghatározó játékosok is. Nálunk is 5-6 ilyen játékosra lenne szükségünk, hogy versenyképesek legyünk. Magyarország volt az egyetlen csapat eddig, amely egynél több gólt tudott szerezni Svájc ellen, ha a hazaiak legyőznek minket, 80 százalék esélyük lesz szerintem, hogy kijussanak a vb-re. A tavaly őszi 2-3 nagyon peches vereség volt a számunkra, simán benne volt abban a meccsben a döntetlen, de az már a múlt. Nálunk sokat fejlődtek a fiatal játékosok lehetőségei, komoly edzőpályák épültek, de még mindig türelemre van szükség, 5-6 évre legalább. Még ma is mindenki az Aranycsapatról beszél, pedig azok az idők már rég elmúltak. A máról, a holnapról, a jövőről kell beszélnünk, csak így és kemény munkával haladhat előre a magyar foci – tette hozzá Détári a Luzerner Zeitungnak adott nyilatkozatában.

Borul a papírforma Bázelben? - nyerj 12-szeres pénzt a magyar bravúrral!

Doll: "Reménykedem egy kisebb csodában"

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll szerint nem sok reménye lehet a magyar válogatott Bázelben, és el is mondta, miért. A német szakember Svájc német nyelvű közszolgálati csatornájának, az SRF-nek azért kifejezte reményét, hogy bravúrt érhetünk el, de inkább a realitás beszélt belőle.

- Reménykedem és kisebb csodában és mondjuk egy 1-1-s eredményben. De azt hiszem, 2-0 lesz a vége Svájcnak. Szerintem mindenki egyetért, hogy ez a valósabb végkimenetele a meccsnek. Ha megnézzük, hogy kik játszanak a svájciaknál, Xhaka az Arsenalból, Shaqiri, Mehmedi és Seferovic a támadósorban. Ilyen játékosai Magyarországnak nincsenek.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz