Storck kiakadt és nem érti a magyar szurkolókat: "Az ellenfelet támogatták, ilyet még nem tapasztaltam"

A két kapitány értékelése a Magyarország - Feröer-szigetek világbajnoki selejtező (1-0) után. Bernd Storck nem értette a magyar szurkolókat és ennek hangot is adott.
Dudás Gábor 2017. október 10., kedd 23:09
A két kapitány értékelése a Magyarország - Feröer-szigetek világbajnoki selejtező (1-0) után. Bernd Storck nem értette a magyar szurkolókat és ennek hangot is adott.
Szerző: Dudás Gábor 2017. október 10., kedd 23:09

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

- Nem szeretnék ezzel foglalkozni. Tudom, hogy csalódottak, hogy nem játszottunk jól, Svájcban is kikaptunk, de

meglepődtem a hangulattól a stadionban. nem bánthatom a játékosaimat, ilyen körülmények között focizni, amikor a szurkolók az ellenfelet támogatják, nem könnyű. Szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy a második félidőben nem hagyták magukat befolyásolni, nem volt egyszerű. Láttuk Svájcban is, hogyan viselkedtek a szurkolók, csalódottak voltak. Talán nagyobb volt az elvárás a szurkolók részéről.

Én  sem vagyok elégedett, de ez a realitás, ez a helyezésünk. Nyilván jobb lett volna több pontot szerezni, erre kell majd gondolni a jövőben. Ez nem olyan egyszerű, sok pontot elajándékoztunk, főleg a sorozat elején. Talán ez egy összegzés volt a szurkolók részéről. Mi sem vagyunk elégedettek, Andorra ellen veszítettünk, teljesen mindegy, ki volt ott és ki nem. Nagyon nagy volt a várakozás velünk szemben. Kár az elvesztegetett 4-5 pontért.

Megköszöntem a játékosoknak az öltözőben, mert én még ilyet hangulatot nem tapasztaltam, szerintem sokan közülük sem. Az én jövőm nem számít most, rögtön a meccs után, a magyar foci jövője inkább.

Reformokat indítottunk el két éve, idő kell ehhez, nemzetközi tapasztalat kellene, az most nem nagyon van, így nehéz a csapatot fejleszteni, ez probléma. De rögtön most elemezni nem lehet, ebbe most nem mennék bele. Majd holnap vagy holnapután kérdezzen erről - mondta az M4 Sportnak a kapitány.

Storck nagyjából ugyanezt elismételte a sajtótájékoztatóján is.

- Nem volt egyszerű meccs, tudtuk, mivel tartozunk a szurkolóknak a svájci meccs után. A csapat ma este nem kapta meg azt a támogatást, mint máskor, ezt nehezebben viselték, de beleadtak mindent. Nem játszott jól a csapat, de a végén jött azért a jutalom, a gól. Megköszönném azért, hogy eljöttek a drukkerek, de hozzátenném, hogy ilyen helyzetben talán még soha nem voltam, hogy ilyen ellenséges helyzet legyen a lelátón, hiszen a meccsek egyes periódusaiban például az ellenfelet éltették.

 

Lars Olsen (a feröeri szövetségi kapitány):

- Egy nagyon jó mérkőzést láttak, főleg a védekezésben teljesítettünk jól, különösen az első félidőben. Azért volt 1-2 eladott labdánk, de nem volt gondunk. Mi is próbáltuk minél többet birtokolni a labdát, de azért Magyarország próbált irányítani elsősorban, ők domináltak. A második félidő első 20-25 perce is rendben volt, után elfáradtunk, és így felülkerekedtek a magyarok. Jöttek a beadások, szögletek, ezekből sok veszély alakult ki. Nem mondom, hogy nem érdemelték meg a győzelmet a magyarok, de azért összességében picit csalódott vagyok, mert pár perccel a vége előtt kaptuk a gólt.

A mai napon egyébként jól kezeltük Böde Dánielt ennek ellenére, legutóbb több gondot okozott, mint ma, mert a gólja azért ezúttal picit szerencsés volt, de a beadásoknál végig komoly veszélyt jelentett. Úgy érzem, volt esélyünk a harmadik helyre, meg is tettünk ezért minden, de ők most jobbak voltak, mint mi, ők az erősebb csapat még jelenleg. Talán majd legközelebb... - nyilatkozott az egykori Eb-győztes dán a sajtótájékoztatón.

Olvastad már?
Szenvedett, de egy Böde-góllal nyert a válogatott Feröer ellen - videó
Kínkeserves és nem túl jó hangulatú volt az utolsó vb-selejtezőnk, de legalább győzelemmel búcsúztunk a sorozattól. A többször tüntető szurkolókat a csereként beállt Böde Dániel tette boldogabbá góljával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz