Storcknak mindegy, mennyivel verjük meg Andorrát

Sajtótájékoztatót tartott a szövetségi kapitány. Mutatjuk, mit mondott.
Dudás Gábor 2016. november 7., hétfő 15:40
Sajtótájékoztatót tartott a szövetségi kapitány. Mutatjuk, mit mondott.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 7., hétfő 15:40

Bernd Storck szövetségi kapitány telkiben beszélt az újságírók előtt az Andorra és a Svédország elleni találkozókat megelőző felkészülésről. A tréner nyilatkozatát kérdezz-felelek formában közöljük az alábbiakban.

 

Az Andorra elleni mérkőzésről:

- A játékosaink mind megérkeztek, kivéve Nikolics Nemanját, aki ujjtörése miatt nem tudja vállalni a két mérkőzést, és aki nagyon sajnálja, hogy nem tud játszani. Nagyon várjuk az utolsó selejtezőt, ki akarjuk szolgálni a szurkolóinkat egy pozitív eredménnyel, magyarán nyerni szeretnénk, de egy meccs sem könnyű ma már. Fontos megjegyezni, hogy ha a portugálok elleni Eb-meccsünket nem számoljuk, akkor 8 gólt kaptunk az utóbbi hét meccsen, azaz a védekezésünk jól alakul. Szeretnénk legalább a kétpontos távolságot megtartani a portugálok mögött, ami egy jó alap lehet a márciusi folytatásra.

Mennyire elvárható egy ilyen meccsen a nagy különbségű győzelem?

- Minden ellenfelünket tiszteljük, ugyanúgy felkészülünk, mit mindig. nem számolgatjuk előre a gólokat, türelemmel készülünk, fel kell készítenünk magunkat Andorra játékára, mert például Svájc ellen is kevés esélyt adtak az ellenfélnek a gólszerzésre. Fontos hogy nyerni tudjunk, de mindegy, hogy mekkora különbséggel. Pozitívan gondolkodunk, tiszteljük az ellenfelünket, fontos a jó hozzáállás, a jó játék és a szurkolók megfelelő szórakoztatása. Kemény mérkőzés lesz, az ellenfél mindent megtesz majd, hogy megnehezítse a dolgunkat, mint ahogy Svájcnak, egy topcsapatnak is megnehezítették a dolgát. Mi lesz, ha nem sikerül gólt szereznünk az első 30 percben? Ez elég magyaros kérdés...Nem a gólok száma a lényeg, hanem a győzelem.

Mire készül a válogatott a következő napokban Andorrával kapcsolatban?

- Lettországban sikerült elég dominánsan játszanunk, megvolt a labdabirtoklás, a széleket is jól használtuk ki, a középpálya bizonyított, így elégedett lehetek az ottani játékkal. Defenzív ellenfélre számítunk, 6-4-0-s vagy 5-4-1-es felállásra. De nem szeretném kiteregetni a kártyáinkat, fontos, hogy felkészüljünk és hogy minél több gólhelyzetet kialakítsunk. Jó lenne minél hamarabb megszerezni az első gólt.

Egy kérdést Dárdai Pál korábbi megnyilvánulására(?) utalva kapott a kapitány, amikor állítólag a Hertha edzője arra utalt, hogy azért nem nyert a nemzeti csapat Feröeren, mert a sorozat elején nem volt igazán cél a vb-re jutás…

- Már az elején is nagy célokkal indultunk és szeretnénk kijutni a vb-re most is. Az első két meccsen nem sikerült így játszani, ahogy szerettük volna, de már a második meccsünk jobban alakult, ott nyerhettünk is volna, de voltak hibáink is, amelyekkel esélyt adtunk az ellenfélnek. Szerintem semmi egyébként ilyet nem mondott Dárdai Pál, én nem is hallottam ilyet…

Többet játszanak a légiósok, ez mekkora előny a válogatott szempontjából?

- Ez jó dolog, látszik is a meghívott futballisták játékminőségén. Fontos, hogy játékban legyenek, és ennek a pozitív hatása már látszott a svájciak és a lettek ellen is, nem úgy, mint a Feröer elleni találkozón. A futballisták meg is érdemlik, hogy szerepet kapjanak, mert jó játékosok, örömmel tölt el minket ez, jóolyamat a válogatott. Fontos még elmondani, hogy először emeltük meg 28-ra a keret létszámát. próbáljuk a fiatalokat felhozni a csapathoz, akik szerepet kaphatnak majd Király Gábor és Juhász Roland svédek elleni búcsúmeccsén, ami nagyon fontos a válogatott jövőjének szempontjából is.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz