Fotó: independent.co.uk

Southgate az angol-magyar előtt: "A kezdőcsapat kijelölése mindig olyan, mintha bűncselekményt követnék el"

Az angolok szövetségi kapitánya elárulta, lesznek változások a kezdőcsapatban az előző meccshez képest, mert mindenkivel azt szeretné éreztetni, hogy fontosak.
Nyikes Zoltán 2021. október 11., hétfő 17:39
Fotó: independent.co.uk
Az angolok szövetségi kapitánya elárulta, lesznek változások a kezdőcsapatban az előző meccshez képest, mert mindenkivel azt szeretné éreztetni, hogy fontosak.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. október 11., hétfő 17:39

Az Anglia-Magyarország keddi vb-selejtező előtt a hazaiaktól Gareth Southgate szövetségi kapitány mellett a Chelsea játékosa, Mason Mount jelent meg a hivatalos sajtótájékoztatón.

– Lesznek változások. Nagyon erős keretünk van, és azt szeretnénk, ha mindenki azt érezné, hogy számítunk rá – idézi a szövetségi kapitány a BBC. – Fontos, hogy tisztában legyenek az értékükkel, és hogy mindenki hozzá tud tenni valamit. Az Andorra elleni találkozó nem egy barátságos meccs volt, ugyanúgy három pont volt a tét a selejtezőben, és nagyon elégedett voltam a teljesítménnyel. Minden alkalommal fáj a fejem és "bűncselekményt követek el", amikor kijelölöm a kezdőcsapatot, olyan erős verseny van a posztokért. Rengeteg játékos volt, aki legutóbb sikeresen növelte az önbizalmát és ezt öröm látni. Nem lehetünk olyan csapat, amelyik szabadnapot vesz ki. Meg akarjuk őrizni az állandóságot, és ez meg is volt végig ebben a naptári évben. Mindenki büszke arra, hogy felveheti a mezt. Ami tetszett nekem a nyár után, hogy megvan az éhség, hogy a következő szintre jussunk".

Az angol támadó középpályást, Mason Mountot arról is kérdezték, milyen érzés volt látni a nevét az Aranylabda 30 fős jelöltlistáján.

– Különleges volt, akkor tudtam meg, amikor mindenki más is. Látni ezt, és látni a neveket, akik mellet ott lehettem, nyilvánvalóan egy álom. Ez megmutatta, hogy kifizetődnek azok az évek, amiket keményen végigdolgozol, de ez csak a kezdet, nem szabad itt megállni. Kétlem, hogy most megnyerném, de sosem lehet tudni, a legfontosabb dolog számomra, hogy továbbra is próbálom elérni a korábban kitűzött szinteket, és még tovább dolgozni, ez mindig is az én mentalitásom volt, és remélhetőleg ez folytatódik – nyilatkozta a Transfermarkt által 75 millió euróra becsült labdarúgó.

Mason Mount kitért arra is, mennyi időbe telt neki, hogy az elveszített Eb-döntő után mentálisan és fizikailag is felépüljön.

– Az Eb és a történtek után hosszabb ideig tartott ez, az ember személyesen is elgondolkodott rajta. Nyilvánvalóan nagy szívfájdalom volt az utolsó akadályon elbukni, de mint futballistáknak, vissza kellett térni, voltt egy kis szünet, majd kezdődött is a felkészülés – válaszolt a Chelsea-játékos.

Olvastad már?
Szalait csak csillagászati összegért adnák el a télen - sajtóhír
A Fenerbahce továbbra sem szándékozik értékesíteni Szalai Attilát...
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz