Rossi totálisan kiakadt és szégyelli magát: "Öngyilkos nem lehetek, mert családos ember vagyok"

A szövetségi kapitány a vb-selejtezőt követő sajtótájékoztatón néhány játékost erős kritikával illetett, de szóba kerültek a már kukába dobandó "nagy hősök" is szerdán éjjel. Marco Rossi kemény nyilatkozata.
Dudás Gábor 2021. szeptember 9., csütörtök 9:40
A szövetségi kapitány a vb-selejtezőt követő sajtótájékoztatón néhány játékost erős kritikával illetett, de szóba kerültek a már kukába dobandó "nagy hősök" is szerdán éjjel. Marco Rossi kemény nyilatkozata.
Szerző: Dudás Gábor 2021. szeptember 9., csütörtök 9:40

Miután a magyar labdarúgó-válogatott nagyon nehezen, 2-1-re győzött az Andorra elleni vb-selejtezőn, Marco Rossi szövetségi kapitány a megszokott, meccs utáni sajtótájékoztatón kemény szavakkal értékelte a történteket. Ebből idézünk az alábbiakban.

- Az első fél órát követően azt gondolhattuk, eldőlt a mérkőzés, de ezt követően úgy kezdtünk játszani, mint az angolok ellen, amikor elfelejtettük az első gól után, mit is kellene csinálnunk. Nem lehet négyszer-ötször úgy érkezni a 16-oson belülre, hogy abból nem lesz semmi. Túl sokszor hibáztunk az ellenfél büntetőterületén belül, lesz mit megbeszélnünk. Nagyjából 70 százalék volt a labdabirtoklásunk, de ha nem tudjuk kihasználni a lehetőségeket, akkor ez történik. Ma több hibát láttam, mint az egész Eb-n összesen. Ezt okozhatja az alázat hiánya vagy a fáradtság is. Szalai Attila például elfáradt, mert a válogatottban és a klubjában is sokat játszik, és a fáradtság hibákhoz is vezet.

A következő kerethirdetéskor ne kérdezzék meg, ki miért nem került be, mert aki nem teljesíti, amit kérek, azt nem hívom be. Vagy megteszik, amit kérek vagy nem hívom be őket. vagy én távozom...

- mondta dühösen Rossi, aki kitért a klubokra is.

- Letojom a klubokat. Persze, tiszteletben kell tartani az egyesületek kéréseit, de a játékosoknak, ha itt vannak, a válogatottra kell koncentrálniuk - tette hozzá az olasz tréner, aki kitért a csapat kritikusaira is.

- Hat nap alatt nagyot fordult a világ, akkor mi voltunk a nagy hősök, bár én mondtam, hogy két lábbal álljunk a földön. Most pedig mi vagyunk azok, akiket ki kell dobni a kukába. Hallom, hogy "mondjon le", hogy olyan játékosokat hívjunk be, akik korábban már voltak. Három évvel ezelőtt még a Nemzetek Ligája harmadik osztályában szerepeltünk, most pedig sztárcsapatokkal fogunk találkozni, ott voltunk az Eb-n,

most mégis én szégyellem magam az 50 ezer ember előtt...de öngyilkos nem lehetek, mert családos ember vagyok!

- fakadt ki a kapitány.

Olvastad már?
Szalai Ádám: "Szörnyű volt, köszönet azoknak, akik ezt végignézték"
A magyar válogatott csapatkapitánya szűkszavúan, de (ön)kritikusan nyilatkozott, miután 11-esből született góljának is köszönhetően 2-1-re vertük Andorrát világbajnoki selejtezőn.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz