Rossi súlyos vészhelyzetről is beszélt: "Nem vagyok derűlátó" - Gera nem játszik a búcsúmeccsén

Nagyon komoly fejtörést okozhat a védelem összeállítása Marco Rossinak, hiszen Kádár és Korhut mellett Orbán is hiányozhat az év utolsó két válogatott meccséről.
Dudás Gábor 2019. november 11., hétfő 12:11
Nagyon komoly fejtörést okozhat a védelem összeállítása Marco Rossinak, hiszen Kádár és Korhut mellett Orbán is hiányozhat az év utolsó két válogatott meccséről.
Szerző: Dudás Gábor 2019. november 11., hétfő 12:11

Megtartotta első sajtótájékoztatóját a magyar válogatott a Puskás Arénában, és a 11 óra 11 perctől kezdődő eseményen elhagzottakból témakörök alapján készített kivonatot a csakfoci.hu, ez olvasható az alábbiakban.


Az Uruguay elleni Puskás Aréna-nyitómeccsről

Marco Rossi: - Két olyan mérkőzés vár ránk, amelyek más-más okokból fontosak. Nagyon nagy dolog lesz a Wales elleni meccsünk, persze örültünk volna, ha itt lesz, az új stadionban... A pénteki mérkőzésünk is fontos lesz, Uruguay 5. a világranglistán, tele sztárokkal minden poszton. Jól akarunk teljesíteni, jó benyomást akarunk kelteni magunkról Uruguay ellen is. Óriási érdem számomra, ahol Oscar Tabarez ellen meccselhetek, hiszen a legnagyobbak közé tartozik. Játékosként nagy nézőszámú mérkőzéseket játszottunk, Amerikában a playoffban 100 ezer ember előtt is pályára léptem. Edzőként viszont ez lesz az első alkalom ilyen sok néző előtt, és remélem, nem az utolsó.

Dzudzsák Balázs: - Felemelő érzés lesz itt játszani, szerencsésnek érzem magam, hogy 67 ezer ember előtt léphetek majd pályára. Remélem, a játékunk is akkora nagyságú lesz, mint ez a stadion. Az Ajax és a Feyenoord ellen játszottam legutóbb ennyi ember előtt. Fantasztikus hangulatú mérkőzés lesz.

Szoboszlai Dominik: - Most az Uruguay elleni meccsel foglalkozunk elsősorban, 19 évesen óriási dolog lesz itt játszani. Természetesen nem szeretnénk megsérülni, hiszen pár nappal később nagyon fontos meccsünk lesz Walesben. Liverpoolban 55 ezer ember előtt játszottam, 67 ezer előtt még nem léptem pályára. Olyan nyitómérkőzésnek kell lennie, amilyenről mindenki álmodik.

Olvastad már?
Hivatalos: Bemutatták a magyar válogatott új mezét - fotók
Megtartotta első sajtótájékoztatóját a magyar válogatott a Puskás Arénában, és a 11 óra 11 perctől kezdődő eseményen bemutatták a nemzeti csapat új mezeit is, melyet 2020-tól használ majd a válogatott.
Elolvasom

Rossi az új esetleges új szerződéséről

- 2018 júliusától az volt a célom, hogy elvitessem magam a csapattal az Európa-bajnokságra. Ez a cél még él, remélem kijutunk. Akkor lesz idő a folytatásról beszélni. November 30-án lejár a szerződésem, de nem aggódom, nem is fogllakozom ezzel. Megköszönöm Csányi Sándor elnök úr bizalmát a stáb nevében is.

Dzsudzsák az emlékezetes nyilatkozatáról

- A horvát meccsre céloztam, amikor azt mondtam, hogy rendbe kell raknunk pár dolgot. Az azeri első félidő rendben volt. Önbizalommal várjuk a walesi találkozót: a szlovákok elleni találkozó előtt azt mondták, hogy az az év meccse, szerintem meg a keddi lesz az, elérkeztünk a döntőhöz!

A sérültekről és hiányzókról

Rossi: - Kádár Tamás hat napja jelezte nekem, hogy izomproblémája van. Azóta sem játszott mérkőzést, biztos, hogy nem lesz a keret tagja a két meccsen. Mára majdnem mindenki befut a keretből. Nagy hangsúlyt kapott a lélektani és a fizikai felkészítés is az elmúlt időszakban. A fiúk ismerik a gyenge pontjaikat, kértem őket, hogy a klubcsapatikban figyeljenek erre.

A védelem terén rosszul állunk, Korhut eltiltott, Kádár sérült, Orbán térdprobléma miatt nincs rendben egyelőre. Pár nap múlva kiderül, hogy mi lesz vele, de nem vagyok derűlátó. Ez egy vészhelyzet a védelmet tekintve.

Kielemeztük a keddi ellenfelünket, ez határozta meg a válogatást. Nem küzdök a bőség zavarában, kevés a választási lehetőségem a védelmet illetően. Megvan a bizalom bennem a játékosok iránt, soha nem siránkoztam, nem keresek alibiket. Brozovic, Rakitic, Modric ellen játszottunk a horvát meccsen, Kleinheisler, Vida és Holman játszott nálunk, akik még soha nem edzettek együtt...

Ki lesz a válogatott elsőszámú szabadrúgás-lövője?

Dzsudzsák: - Mindig elosztottuk a szabadrúgásokat Dominikkal. Van egy rúgósorrend minden meccsen, de egymással is le szoktuk beszélni attól függően, hogy kinek esik jobban az adott szög és pozíció. 

Szoboszlai: - Ha a 91. percben szabadrúgáshoz jutnánk Walesben, megbeszélnénk gyorsan egymás közt, nekem mindegy, hogy ki rúgja, csak legyen gól és nyerjünk.

Gera búcsúmeccsén Gera nem játszik

Rossi: - Gera Zoli hivatalos búcsúmérkőzése lesz a pénteki, de mivel egy éve nem játszik aktívan, nem lép pályára, viszont neki ajánljuk ezt a mérkőzést. 

Olvastad már?
Hivatalos: Bemutatták a magyar válogatott új mezét - fotók
Megtartotta első sajtótájékoztatóját a magyar válogatott a Puskás Arénában, és a 11 óra 11 perctől kezdődő eseményen bemutatták a nemzeti csapat új mezeit is, melyet 2020-tól használ majd a válogatott.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz