Rossi reagált Szalai kemény kifakadására: "Ez belefér és érzelmileg érthető" – 3-4 helyen változhat a kezdő

A vasárnapi Horvátország elleni Eb-selejtezőt megelőzően Marco Rossi és Willi Orbán sajtótájékoztatón reagált Szalai Ádám nyilvános kifakadására, valamint a szövetségi kapitány elárulta, 3-4 helyen fog változtatni a kezdőcsapaton.
Csakfoci Admin 2019. március 23., szombat 13:02
A vasárnapi Horvátország elleni Eb-selejtezőt megelőzően Marco Rossi és Willi Orbán sajtótájékoztatón reagált Szalai Ádám nyilvános kifakadására, valamint a szövetségi kapitány elárulta, 3-4 helyen fog változtatni a kezdőcsapaton.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. március 23., szombat 13:02

A vasárnapi, Horvátország elleni Eb-selejtezőt megelőzően a magyar válogatott Telkiben tartott sajtótájékoztatót. Az eseményen Marco Rossi szövetségi kapitány és Willi Orbán állt a magyar és a horvát újságírók rendelkezésére.

Első körben Marco Rossi reagált Szalai Ádám nyilvános kifakadására.

Ami a mondandójának a taktikai részét illeti, azok megállják a helyüket, nem tévedett ezzel kapcsolatban Ádám.

Igazából az általa említettek taktikai szempontból azonosak azzal, amiket az öltözőben mi is megbeszéltünk.

Ugyanakkor ennek a dolognak volt egy kifakadás része, amely az érzelmi terheltségnek tudható be. Nyilván ideges volt egy ilyen vereség után, de ez belefér és érzelmileg érthető – kezdte az olasz szakember, majd újságírói kérdésre kitért, hogyan készülnek a horvátok ellen.

Holnap estig van időnk fizikailag, mentálisan helyreállni.

A programunkban egy változtatást eszközöltünk, hiszen tervbe volt véve ma reggelre egy edzés, de ezt töröltük, mert láttuk, hogy a játékosoknak fél nap pihenőre van szükségük, és ezért csak egy délutáni edzést tartunk. Az egésznek a célja, hogy fizikálisan és mentálisan helyrejöjjenek a játékosok.

Nyilván mivel ilyen szorosan következnek egymás után a mérkőzések, egy pozitív eredmény segíthet rajtunk. Jelen pillanatban egy negatív eredmény után kell ezt a feladatot megvalósítani. A kezdőben három-négy változás várható.

A folytatásban Willi Orbán válaszolt újságírói kérdésekre, aki elmondta, hogy számára előny, hogy a horvát válogatott több játékosát már ismeri a Bundesligából.

Az egész csapat topjátékosokból áll, és csak együtt tudjuk őket megállítani, ahogy a mottónk is mondja. Ennek szellemében fogunk hozzáállni, és remélem, sikerül hazai pályán pontot szereznünk ellenük – fogalmazott Orbán, aki szintén reagált Szalai csütörtök esti nyilatkozatára.

Ez is azt mutatja, hogy Szalai Ádám nagyon nagy felelősséget hord a hátán, amit maximálisan átérez, szeretné, ha sikeresek lennénk.

Sok volt az érzelmi töltete annak a mérkőzésnek, és ez a nyilatkozatából is látszódott. Egy igazi vezér a szemünkben, aki elvárásokat támaszt velünk szemben, mi pedig igyekszünk átvenni ezt a győzni akarást – tette hozzá.

A magyarok vasárnap 18 órától a Groupama Arénában fogadják a horvátokat. Mivel metró helyett pótló buszokkal lehet majd eljutni a Népligethez, a drukkerektől azt kérik, minél előbb érkezzenek a mérkőzés helyszínére, ahol színes és sportos programokkal szurkolói falu várja őket.

Olvastad már?
Válogatott: Szavazd meg Rossi horvátok elleni kezdőcsapatát!
Vasárnap este a világbajnoki ezüstérmes ellen folytatja az Eb-selejtezőket a magyar válogatott. Lépj öt percre Marco Rossi szövetségi kapitány helyébe, és szavazd meg a kezdőcsapatot!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz