Rossi olasz klasszishoz hasonlította Schäfert: "Két-három poszton is bevethető, a Serie A-ban is játszhat"

A válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi nem győzte dicsérni a Genoa nemrég igazolt fiatal magyar játékosát, akit az olasz szakember a PSG-ben játszó Marco Verrattihoz hasonlított.
Csakfoci Admin 2019. február 7., csütörtök 14:51
A válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi nem győzte dicsérni a Genoa nemrég igazolt fiatal magyar játékosát, akit az olasz szakember a PSG-ben játszó Marco Verrattihoz hasonlított.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. február 7., csütörtök 14:51

A hétvégén a Genoa Primavera-csapatában bemutatkozó Schäfer András a napokban jó pár dicséretet zsebelt be. A Torino ellen 1-1-re végződő bajnoki után az edzője, Carlo Sabatini (korábban Del Piero edzője is volt - a szerk.), és a pianetagenoa1893.net szurkolói honlap is elismerő véleménnyel volt a fiatal játékosról.

Schäferről legutóbb a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is elismerően szólt.

Gyors középpályás, két-három poszton is tud játszani. Visszahúzódva a védelem előtt is tud játszani – kezdte Rossi a Corriere dello Sportnak. – Kiváló ütemérzékkel rendelkezik, nem egy nagydarab játékos, de egy sokoldalú, igazi "box to box" középpályás, aki sokat robotol a saját és az ellenfél tizenhatosa között és remekül képes játékba avatkozni. Olyan fizikai képességekkel rendelkezik, mint Marco Verratti vagy Stefano Sensi – hasonlította a tréner a fiatal magyart  a PSG klasszisához, illetve a Sassuolo olasz válogatott középpályásához.

Rossi optimista afelől, hogy Schäfer tavasszal bemutatkozhat az első csapatban is.

Azt hiszem, Schäfer lehetőséget kaphat tavasszal az első csapatban is, főként akkor, ha jól teljesít a fiatalok között, a Primavera-gárdában. Remélem, hogy így lesz, persze nyilván más a Serie A-ban játszani, mint az utánpótlásban - tette hozzá Rossi, aki korábban is kitért már arra, hogy szemmel tartja a tehetséges középpályást, akit személyes kedvencének is nevezett.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz