Rossi: "Megszeppenten és ijedten kezdtünk" – megvan, ki lesz a balvédő Walesben

A szövetségi kapitányt meggyőzte az újonc balvédő, így minden bizonnyal kezdőbe állítja a keddi Eb-selejtezőn, ahogy a mai meccset kihagyó Pátkai Mátét is.
Csakfoci Admin 2019. november 15., péntek 21:56
A szövetségi kapitányt meggyőzte az újonc balvédő, így minden bizonnyal kezdőbe állítja a keddi Eb-selejtezőn, ahogy a mai meccset kihagyó Pátkai Mátét is.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 15., péntek 21:56

- Úgy kezdtünk, ahogy Horvátországban, megszeppenten és ijedten, talán részben a nagy nevek okán, akik felsorakoztak ellenünk – összegzett a Magyarország-Uruguay (1-2) meccs után Marco Rossi. - Ennek Walesben nem szabad megtörténnie. Igaz, Wales nem Horvátország vagy Uruguay, de ott is forró hangulat fog várni minket. A 15-20. perc után lehoztuk a mérkőzést, Walesben az egész 90 percet így kell végigjátszanunk.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre beszélt a ma debütált újoncokról is.

- Nagy Zsolt és Szalai Attila is nagyon jól mutatkozott be a mai mérkőzésen, kifejezetten pozitív hatást hoztak, főleg Nagy Zsolt, aki bizonyította, amit korábban is gondoltam róla: nem fél a kihívástól, bele mer menni a párharcokba, gyors és erős játékos. Pozitív véleménnyel vagyok róla, és kiváló esélyei vannak azt illetően, hogy Walesben kezdeni fog. Baráthot az ő kérésére cseréltem le, mert a combizma kicsit meghúzódott.  Rendre a védőket érintik a sérülések, de a mai két debütáló pozitív benyomást tett rám, így minden bizonnyal Nagy Zsolt lesz a balvédőnk Cardiffban. Nagyon sajnálom Kalmár Zsolt sérülését, hiszen nem rég tért vissza az operációjából, és a DAC-ban is jól játszott, úgy tűnik, nem egyszerű sérülést szenvedett. Nem titok, Pátkai a kezdőben lesz Walesben, ezért nem játszott ma, de mások is voltak, akiket ma pihentetés céljából hagytam ki a csapatból.

Olvastad már?
Hordágy, mentő, MRI-vizsgálat – kórházban tölti az éjszakát a magyar válogatott középpályás
Súlyosnak tűnő sérülés árnyékolta be a Puskás Aréna stadionavatóját, miután a mérkőzés 83. percében egy szerencsétlen becsúszás során Kalmár Zsolt lent maradt a földön, majd hordágyon kellett levinni a pályáról.
Elolvasom

Rossi beszélt arról is, mi alapján dől el, ki lövi a szabadrúgásokat.

- A szabadrúgásoknál két specialistánk van, egy jobb- és egy ballábas (Szoboszlai Dominik és Dzsudzsák Balázs – a szerk.). Nincs prioritási sorrendünk, a szabadrúgás szögétől és az adott szituációtól függően a játékosok döntik el, hogy ki rúgja el a labdát.

A kapitány végül szót kért, és köszönetet mondott a szurkolóknak.

- Szívből köszönöm minden magyar szurkolónak a részvételt a mai mérkőzésen. Sokan is voltak, de nem csak a szám a fontos, hanem az az érzelmi többlet és az a hangulat, amivel megajándékoztak, azt sosem fogom elfelejteni, főleg Gera Zoli megható búcsúztatása nagyon emlékezetes számomra.

Olvastad már?
"Elégedetten és hálásan távozom" - névre szóló magyar mezt kapott az uruguayiak 72 éves szövetségi kapitánya
Oscar Tabarez a stadionavató mérkőzést követően elmondta, voltak olyan időszakok, amikor a magyarok nehézségek elé állították csapatát, összességében viszont intenzív és kiegyenlített meccsnek látta a péntek estit az uruguayi szövetségi kapitány.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz