Marco Rossi kibékült a Vidi játékosával: "Félreértettük egymást"

A szövetségi kapitány szerint félreértették egymást Hangya Szilveszterrel, ezért fogalmazott úgy még novemberben, hogy amíg ő áll a válogatott élén, aligha számol majd a MOL Fehérvár FC baloldali védőjével.
Dudás Gábor 2020. január 9., csütörtök 15:25
A szövetségi kapitány szerint félreértették egymást Hangya Szilveszterrel, ezért fogalmazott úgy még novemberben, hogy amíg ő áll a válogatott élén, aligha számol majd a MOL Fehérvár FC baloldali védőjével.
Szerző: Dudás Gábor 2020. január 9., csütörtök 15:25

Marco Rossi a napokban az OTP Bank Liga Spanyolországban edzőtáborozó csapatainál tesz látogatást. Elsőként a MOL Fehérvár FC-t látogatta meg a szövetségi kapitány, aki arra is kihasználta az adódó lehetőséget, hogy Hangya Szilveszterrel tisztázzon egy korábbi félreértést.

Rossi még novemberben, a válogatott Puskás Arénában tartott első sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy korábban Hangya Szilvesztertől kapott egy olyan választ, amely után nehezen tudja elképzelni azt, hogy a fehérvári védő válogatott meghívót kapjon, ameddig ő a szövetségi kapitány.

- Hangya Szilvesztertől a múltban kaptam egy olyan választ, ami miatt nehezen tudom elképzelni, hogy válogatott legyen, amíg én vagyok a szövetségi kapitány. De az is lehet, hogy én értettem félre valamit, akkor viszont Szilveszternek kell keresnie engem, hogy tisztázzuk a helyzetet – fogalmazott akkor Rossi.

Az olasz szakember és a baloldali védő szerdán, a Mol Fehérvár FC edzését követően találkozott Spanyolországban, ahol megbeszélték a helyzetet és kiderült, hogy "az egy félreértés miatt alakult ki" - fogalmaz az mlsz.hu.

Mindig őszintén el szoktam mondani a véleményem, és ez ebben az esetben is így történt – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Most azonban személyesen tisztáztuk Szilveszterrel, hogy félreértettük egymást, ezért alakult ki ez a helyzet, amit most megbeszéltünk és lezártunk. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha Szilveszter megfelelő teljesítményt nyújt a klubjában, akkor ismét számításba fogom venni a válogatott keretének kialakításánál.

Marco Rossi csütörtökön a Mol Fehérvár FC, pénteken pedig a Puskás Akadémia FC edzőmérkőzését is megtekinti, valamint tervezi a Ferencváros meglátogatását, ám ennek ideje és helyszíne még egyeztetés alatt van.

Fontos, hogy a játékosok, a klubok a felkészülési időszakban is tudják, érezzék, hogy támogatjuk, figyeljük őket, illetve, hogy a klubok szakmai stábjának tagjaival is minél jobb kapcsolatot alakítsunk ki. Elsősorban ez spanyolországi látogatásom célja és persze az is, hogy személyesen lássam a válogatottnál szóba jöhető játékosok aktuális formáját már ebben a korai időszakban is – tette hozzá Marco Rossi a szövetsi portálnak.

A kapitány a Vidi edzését követően Joan Carrillóval is egyeztetett a válogatottat és a fehérvári klubot érintő szakmai kérdésekről.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz