Rossi elárulta: Határon túli játékossal tárgyal a magyar válogatottságról

A szövetségi kapitány szerint a szlovákok szeptemberi legyőzésével megválthatnánk a belépőnket a 2020-as Eb-re. Új határon túli játékosa lehet a magyar válogatottnak.
Dudás Gábor 2019. július 21., vasárnap 20:32
A szövetségi kapitány szerint a szlovákok szeptemberi legyőzésével megválthatnánk a belépőnket a 2020-as Eb-re. Új határon túli játékosa lehet a magyar válogatottnak.
Szerző: Dudás Gábor 2019. július 21., vasárnap 20:32

A Felvidéken járt és a Gombaszögi Nyári Tábor vendége volt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az olasz szakember éppen egy éve dolgozik magyar kapitányként és elmondta, ez teljesen más munka, mint a klubedzőé, hiszen sokkal rövidebb idő áll rendelkezésére. Bár szeret minden nap a pályán lenni a játékosokkal, a nemzeti csapat vezetése óriási megtiszteltetés számára - írja az Új Szó.

A kapitány szlovákok elleni, szeptemberi budapesti Eb-selejtezőt kulcsfontosságúnak tartja a továbbjutás szempontjából.

- Ha azt a meccset megnyerjük, nyolcvan százalékra már kint vagyunk az Eb-n – jelentette ki Rossi, és azt is hozzátette, hogy ha a válogatott kijutna a részben hazai rendezésű 2020-as Európa-bajnokságra, már tényleg elkezd magyarul tanulni.

- Ez egy nagyon nehéz nyelv, szerintem azért is van ilyen sok magyar feltaláló, mert a magyarok sokkal többet használják az agyukat már csak egy sima beszélgetés közben is a bonyolult nyelv miatt – mondta nevetve Rossi.

Szóba került az is, hogy ő is azt tanácsolta Kalmár Zsoltnak, hogy maradjon a DAC-ban, és örül a válogatott középpályás döntésének. A kapitány beszélt a szurkolók által olykor ellentmondásos megítélésű Dzsudzsákról és Szalairól is: - Mindketten igazi vezéregyéniségek, akikre szükség van a válogatottban.

Az is kiderült, hogy Rossi hamarosan egy olyan határon túli játékossal tárgyal, aki szóba jöhetne a magyar válogatott számára, de sem nevet, sem országot nem árult el, kiről van szó.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz