Rossi: "Sosem a pénz irányította az életem" – reagált az olaszországi edzősködésre is

Marco Rossi elmondta, külföldön találta meg a számításait, azonban ha egy jobb ajánlatot kapna, profin kezelné azt Hzzátette, egy válogatottal dolgozni nagy felelősség, valamint hatással lenne rá, ha a magyarok az olaszokkal játszanának az Eb-n.
Csakfoci Admin 2019. július 21., vasárnap 12:50
Marco Rossi elmondta, külföldön találta meg a számításait, azonban ha egy jobb ajánlatot kapna, profin kezelné azt Hzzátette, egy válogatottal dolgozni nagy felelősség, valamint hatással lenne rá, ha a magyarok az olaszokkal játszanának az Eb-n.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. július 21., vasárnap 12:50

Edzősködés Olaszországban? Minden keserűség nélkül mondom, nem prioritás számomra. Külföldön találtam meg a számításaimat, azonban ha a magyar válogatottnál lejár a szerződésem, akkor van néhány lehetőségem a váltásra, ami rendben is van – kezdte italpress.com-nak Marco Rossi, aki karrierje során bajnok lett Magyarországon a Budapest Honvéddal, majd Dunaszerdahelyen bronzérmet szerzett, most pedig a magyar válogatottat juttatná ki a 2020-as Európa-bajnokságra.

Külföldön több sportkultúra van, más csapatok szurkolói autogramot vagy fotót kérnek tőlem, ez nem zavar engem. Természetesen a költségvetések különbözőek, de sosem a pénz irányította az életem, ugyanúgy boldog vagyok. Ha egy jó ajánlatot kapnék, akkor profiként kezelném, de ha nem jönne, nem lenne belőle probléma – mondta az 54 éves olasz szakember, aki elmondta, korábban miért nem kapott jobb ajánlatokat.

Elfogadom, ez azért történhetett meg, mert korlátaim voltak az évek során. A múltban valószínűleg komoly hibát vétettem a kapcsolatok fenntartásában, azonban a munkád során ápolni őket, ez alapvető.

Az olasz szakvezető kitért arra is, milyen úton került a Budapest Honvédhoz.

2012-ben a Cavese csapatánál különböző problémák miatt úgy döntöttem, hogy befejezem vagy megpróbálok egy másik utat járni. A Honvéd előtt Pippo barátom, akinek van egy étterme, és a feleségem meggyőzött engem, hogy hívjam fel Fabio Cordellát. Sohasem hívtam fel semmiféle sportigazgatót, nem is ismertem őt. Bemutatkoztam neki egy vacsora alkalmával, majd összehozott egy találkozót a tulajdonossal abban az időben, akivel három-négy alkalommal találkoztam, és aláírtuk a szerződést – emlékezett vissza Rossi, aki a DAC korábbi trénereként olyan edzőlegendák társaságába került, mint Carlo Ancelotti, Antonio Conte vagy Massimiliano Allegri.

Tavaly a klub történetének legjobb eredményét értük el, miután harmadikok lettünk és indulhattunk az Európa Liga-selejtezőjében. Aztán a második év elején úgy döntöttem, hogy elfogadom a Magyar Labdarúgó Szövetség ajánlatát, és a válogatott szövetségi kapitánya leszek.

Egy válogatottal dolgozni teljesen más, évente 10 meccs van, a legjobb játékosokat kell kiválasztani, és neked kell kidolgozni a megfelelő taktikát. Sokkal nagyobb a felelősség, hiszen többek között Magyarország is éhes a sikerre.

Magad is láthatod, mennyi ember szeretné látni, hogy a csapat nyerjen. Szeretem ezt a munkát, és ez is nyomást gyakorol rám.

A magyar válogatott féltávnál három győzelemmel és egy vereséggel vezeti a csoportját Szlovákia, Horvátország és Wales előtt.

Semmit sem értünk el, de megyünk tovább, és esélyünk van arra, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Hogy milyen lenne Olaszország ellen játszani? Hatással lenne rám, mert Olaszország az otthonom, olasznak érzem magam, és büszke vagyok rá. Nagyszerű lenne ellenük játszani az Eb-n – fogalmazott Rossi.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz