Rossi: "Csak olyan játékosokat hívok meg, akik fizikálisan csúcsformában vannak" - a kapitány örül, hogy nem Bulgáriával kezdünk

A válogatott szövetségi kapitánya örül, hogy végre kiderült, mikor játszik legközelebb a válogatott, ugyanakkor az októberi és novemberi extra meccsek különleges kihívást is jelentenek.
Privacsek András 2020. június 18., csütörtök 14:13
A válogatott szövetségi kapitánya örül, hogy végre kiderült, mikor játszik legközelebb a válogatott, ugyanakkor az októberi és novemberi extra meccsek különleges kihívást is jelentenek.
Szerző: Privacsek András 2020. június 18., csütörtök 14:13

Az UEFA végrehajtó bizottságának szerdán döntött arról, hogy október 8-án pótolják az eredetileg márciusra tervezett Európa-bajnoki pótselejtezők első mérkőzéseit, vagyis a magyar válogatott ezen a napon lép pályára Szófiában a bolgárok ellen. Marco Rossi szövetségi kapitány a döntést követően elmondta: örül, hogy a bizonytalanság hónapjai után végre kiderült, mikor lép pályára a csapat az Európa-bajnoki részvételért.

– Nagyon örülök, hogy immár tudjuk, mikor játsszuk a következő tétmeccseinket – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – És annak is örülök, hogy tíz hónap szünet után nem az idei legfontosabb meccsünkkel, a Bulgária ellenivel kezdünk. Ugyanakkor a hosszú kihagyás ellenére azonnal tétmeccs következik szeptemberben, ami azt jelenti, hogy ha bármilyen új dolgot szeretnénk kipróbálni a bulgáriai meccsre készülvén, azt csakis élesben tudjuk megtenni. Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára.

Ami a válogatott kerettagokat illeti, vannak, akik már hetek óta tétmérkőzéseket játszanak, mások viszont egyelőre nem rázódhattak vissza a bajnoki ritmusba, és akad olyan labdarúgó is, akinek még bizonytalan a jövője. Marco Rossi továbbra is csak azokra a játékosokra számít, akik megfelelő fizikális állapotban vannak és jó formában futballoznak klubjukban.

– A keret összeállítása még a szokásosnál is nehezebb lesz idén ősszel, hiszen vannak játékosaink, akiknek jelenleg nincs csapatuk vagy nem kezdők rendszeresen a klubjainkban és még az is kérdés sok esetben, hogy az adott bajnokság mikor indul újra – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Ebben a helyzetben kiemelten érvényes lesz azon válogatási elvem, hogy csak olyan játékosokat hívok meg, akik fizikálisan csúcsformában vannak, mert a nagyobb meccsszám miatt csak nagyon minimális időnk lesz a felkészülésre, illetve ami lesz, azt emiatt kizárólag taktikai felkészülésre kell felhasználnunk.

- Emellett októberben és novemberben egész biztos, hogy a megszokottnál nagyobb játékoskerettel fogunk dolgozni, hiszen az egy időszakon belüli plusz egy mérkőzés extra megterhelést és sérülésveszélyt is jelent.

Az UEFA végrehajtó bizottsága szerdán arról is döntött, hogy idén szeptemberben a Puskás Arénában rendezik meg az európai Szuperkupa-döntőt. Marco Rossi különösen örül annak, hogy a magyar futballszurkolók újabb rangos nemzetközi futballeseményen vehetnek részt anélkül, hogy külföldre kellene utazniuk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
KTE
Farkas Balázs
A KTE tárgyal az ETO FC Győr 22 csatárával, Farkas Balázzsal is, aki ebben az idényben csak öt NB II-es meccsen játszott, viszont így is szerzett három gólt. (NSO)
KTE/KBSC
Papp Milán
A Kecskemét szerződtette a Kazincbarcika alapemberét, Papp Milánt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Csakfoci információi szerint a KTE-nek komolyan a zsebébe kell nyúlnia, ha érvényesíteni akarja a magyar válogatott támadó vételi opcióját.
Tovább az összes átigazoláshoz