Rossi a két romániai játékos honosításáról: "Mindketten abszolút érdekesek, de..."

A magyar válogatott szövetségi kapitánya korábbi, román ajánlatáról és Mircea Lucescu dicséretéről is beszélt.
Budai László 2022. július 26., kedd 11:07
A magyar válogatott szövetségi kapitánya korábbi, román ajánlatáról és Mircea Lucescu dicséretéről is beszélt.
Szerző: Budai László 2022. július 26., kedd 11:07

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a román gsp.ro oldalnak adott interjújában beszélt a román futballal való kapcsolatáról, de többek között a honosítással kapcsolatos kérdések is szóba kerültek.

Az olasz szakember azt is elárulta, korábbi bresciai csapattársa, Ioan Sabau már győzködte arról, hogy vállaljon Romániában munkát.

- Emlékszem, hogy amikor az Universitatea Clujnál volt, tett néhány ajánlatot az elmúlt években, hogy dolgozzak Romániában, de én a magyarországi munkáimat részesítettem előnyben. Már tíz éve, hogy Magyarországon vagyok, beilleszkedtem, sokkal tartozom a magyaroknak és az MLSZ-nek is. Ráadásul igazán jól érzem magam. 

A román futball legendás edzője, Mircea Lucescu körülbelül egy éve arról beszélt, reméli, Rossi egyszer majd a román válogatottat is irányíthatja. Erről is faggatták a magyar kapitányt.

Olvastam Magyarországon Lucescu - mondjuk úgy - javaslatáról, és nagyon büszke voltam rá, mert ha egy ekkora edző így beszél rólad, az azt jelenti, hogy valamit jól csinálsz

- reagált Rossi.

A lap arról is kérdezte, hogy van-e esély arra, hogy a magyar bajnokságban kiemelkedően teljesítő romániai játékosok, mint Claudiu Bumba és a magyar anyanyelvű, székely-csángó származású Marius Corbu a magyar nemzeti tizenegyben szerepeljenek.

- Az a fontos, hogy először is megértsük, ezek a játékosok mit akarnak. Aztán meg kell nézni, hogy megfelelnek-e a feltételeknek ahhoz, hogy a nemzeti csapatban játszhassanak, abban az értelemben, hogy a szabályok lehetővé teszik-e ezt. Végül pedig fel kell mérni, hogy azon a szinten vannak-e, hogy a válogatottban játszhassanak.

Technikailag mindketten jó játékosok, Bumba kiválóan játszott Kisvárdán, és most igazolt a MOL Fehérvárhoz, míg Corbu a Puskás Akadémiánál teljesített jól. Mindketten abszolút érdekes játékosok, de más dolgokat is figyelembe kell venni.

Olvastad már?
A török sztárcsapat bejelentkezett Stylesért, de edzője a megtartásával “fenyegetőzik”
A Besiktas várhatóan 2,5 millió eurót ajánl majd Callum Stylesért.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz