Magabiztos szerb reakciók a sorsolásra: "A magyarok érkeztek leggyengébbként a balkáni csoportba"

Szerbiában a visszhangok egyértelműek: a saját csapatukat tartják a legesélyesebbnek az Európa-bajnoki selejtezők G-csoportjában. 
Dudás Gábor 2022. október 9., vasárnap 15:40
Szerbiában a visszhangok egyértelműek: a saját csapatukat tartják a legesélyesebbnek az Európa-bajnoki selejtezők G-csoportjában. 
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 9., vasárnap 15:40

Mint ismeretes, vasárnap, Frankfurtban tartották meg a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását, ahol a magyar válogatott a G-csoportban kapott helyet Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia társaságában.

Az előzetes erőviszonyok alapján Szerbia tűnik a mieink legnagyobb riválisának, déli szomszédunknál viszont összességében az a vélemény, hogy nekik nem igazán lesz ebben a csoportban riválisuk - legalábbis erről árulkodnak a sorsolás kapcsán megjelent kinti cikkek.

Az rtv.rs úgy fogalmaz, hogy a "nagyszerű sorsoláson"

Dragan Stojković csapatának nagy szerencséje volt, mind "az ellenfelek minőségét, mind a megtett távolságot tekintve, Magyarország pedig "messze a leggyengébb csapatként" került ide az első kalapból.

Megjegyzik, hogy Szerbia a Nemzetek Ligája B-divíziójának 4. csoportjában az első helyet szerezte meg, így már biztosította részvételét az ottani Eb-rájátszásban, így akkor is lenne még esélyük a kijutásra, ha az Európa-bajnoki selejtezők során nem kerülnének az első két helyezett közé.

A politika.rs szerint Szerbia "az egyértelmű esélyese" a csoportnak, annak ellenére, hogy Magyarország érkezett az első kalapból. Azt írják, hogy a szerbiai szakértők szerint "ez egy kiváló csoport a válogatottjuk számára", hogy a Sasoknak szerencséjük volt, és hogy "nagy siker várható" a labdarúgóiktól a selejtezők során.

A Novosti szerint is elkerülték az igazi nehézségek a szerbeket. "Nemzeti csapatunk 2000 óta vár arra, hogy eljusson az Európa-bajnokságra, és a mai sorsolás után úgy tűnik, hogy ez a hírhedt sorozat is véget ér, mert szerencsénk volt a sorsoláson" - summáznak. "Ez egy több mint kedvező sorsolás Dragan Stojković válogatottja számára, amely környékbeli csapatokkal küzd majd meg, így gyakorlatilag busszal utazhat az idegenbeli meccsekre" - teszik hozzá.

Ez utóbbi érv a már említett szövetségi kapitány, Dragan Stojković számára is igen fontos volt.

Már korábban is mondtam, hogy bárki is érkezik az ellenfelek közül ebbe a csoportba, nekünk megvannak a saját céljaink. Nincs mese, ez egy nagyon nyitott csoport, mondhatni szomszédokkal. Lehet busszal menni, hogy néhány dinárt megspóroljunk azzal, hogy nem repülővel utazunk.

Van elég időnk elemezni is. Én komolyan mondom, nem érdekelnek az ellenfelek, én a saját csapatunkra koncentrálok, de persze ki kell elemeznünk majd a riválisokat, hogy egy kicsit jobban tudjuk majd, hogy kivel is játszunk - mondta Stojković, aki arra nem is gondol, hogy ebből a csoportból csapata nem tud majd továbbjutni.

- Milyen pótselejtezők? Én nem gondolok pótselejtezőkre. A célunk az, hogy 2024-ben eljussunk Németországba. Nem gondolkodunk harmadik helyben és rájátszásban. Mindent megteszünk azért, hogy 24 év után Szerbia ott legyen az Európa-bajnokságon - fűzte hozzá az egykori remek középpályás az RTS-nek, amely egyébként úgy összegzett, hogy

a csapatuk a favorit "a balkáni csoportban".

Olvastad már?
Rossi a sorsolás után: "Lehetett volna sokkal nehezebb csoportunk, de ennél jobbat is el tudtam volna képzelni"
Marco Rossi szerint nem szabad, hogy bárkit megtévesszen, hogy minket sorsoltak az első kalapból.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
Tovább az összes átigazoláshoz