NL-sorsolás: Ennél brutálisabb csoportba nem igazán kerülhetett volna a magyar válogatott

A Marco Rossi által irányított magyar válogatott az Eb-címvédő Olaszországgal, Németországgal és Angliával került egy csoportba a Nemzetek Ligája csütörtöki sorsolásán.
Póczik Dávid 2021. december 16., csütörtök 18:47
A Marco Rossi által irányított magyar válogatott az Eb-címvédő Olaszországgal, Németországgal és Angliával került egy csoportba a Nemzetek Ligája csütörtöki sorsolásán.
Szerző: Póczik Dávid 2021. december 16., csütörtök 18:47

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában megtartották a Nemzetek Ligája csoportkörének sorsolását a 2022-2023-as kiírásra vonatkozólag. Mivel a magyar válogatott megnyerte csoportját az előző kiírásban a B-ligában, jövőre a legerősebb országokkal mérheti össze tudását. Marco Rossi együttese a 4. kalapból várta a csütörtök kora esti sorsolást.

Lehetséges ellenfelek között szerepelt a világbajnok francia válogatott, a Cristiano Ronaldóval rohamozó Portugália vagy éppen az az Anglia és Lengyelország, akikkel idén már a vb-selejtezők alkalmával találkoztunk.

Az Eb-címvédő Olaszország elleni meccs Marco Rossi szövetségi kapitány miatt kifejezetten pikánsnak ígérkezik, mert így a szakvezető kétszer is saját hazája ellen irányítja majd a magyar nemzeti együttest. A másik két ellenfél "ismerős" lesz a magyarok számára, mivel az Eb-ezüstérmes angolokkal idén a világbajnoki selejtezők során, míg a németekkel a nyári Európa-bajnokságon szerepeltek azonos négyesben.

Nemzetek Ligája, 2022-2023 - A-liga

1-es csoport: Franciaország, Dánia, Horvátország, Ausztria

2-es csoport: Spanyolország, Portugália, Svájc, Csehország

3-as csoport: Olaszország, Németország, Anglia, MAGYARORSZÁG

4-es csoport: Belgium, Hollandia, Lengyelország, Wales

B-liga

1-es csoport: Örményország, Írország, Skócia, Ukrajna

2-es csoport: Albánia, Izrael, Oroszország, Izland

3-as cosport: Montenegró, Románia, Finnország, Bosznia-Hercegovina

4-es csoport: Szlovénia, Szerbia, Norvégia, Svédország

C-liga

1-es csoport: Feröer-szigetek, Litvánia, Luxemburg, Törökország

2-es csoport: Ciprus/Észtország*, Koszovó, Görögország, Észak-Írország

3-as cosport: Kazahsztán/Moldova*, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Szlovákia

4-es csoport: Gibraltár, Georgia, Észak-Macedónia, Bulgária

D-liga

1-es csoport: Andorra, Lettország, Liechtenstein, Kazahsztán/Moldova*

2-es csoport: Málta, Ciprus/Észtország*, San Marino

* Az előző kiírás C-ligájának négy utolsó helyezettje márciusban oda-visszavágós párharcot vív a C-ligában maradásért. Kazahsztán Moldovával, Ciprus Észtországgal játszik március 24-én és 29-én, a párharcok győztesei a C-, a vesztesek a D-ligába kerülnek majd.

Az A divízió négy csoportgyőztese jut a 2023 júniusában megrendezésre kerülő döntőbe, míg a csoportok negyedik helyezettjei kiesnek a B divízióba.

A csoportküzdelmek során a magyar válogatott első hazai összecsapását zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani. A büntetést még a részben budapesti rendezésű Eb-n tapasztalt diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt kapta a magyar szövetség, amely fellebbezett az eredetileg kettő plusz egy felfüggesztett mérkőzésre szóló büntetés ellen, s így lett végül 1+1 zárt kapus meccs a jogerős ítélet.

Az első négy fordulót június 2. és 14. között rendezik, míg az utolsó két körre szeptember 22. és 27. között kerül sor. Az A divízióból a négy csoportgyőztes a négyes fináléban szerepelhet a végső sikerért, míg a négy csoportutolsó kiesik a másodosztályt jelentő B divízióba.

A Nemzetek Ligája alapján ezúttal is ki lehet jutni majd a 2024-es, németországi Eb-re - ahogy a magyarok is tették -, de ennek pontos kritériumait még nem közölte az UEFA. Várhatóan még a sorozat júniusi rajtja előtt megszületik erről a határozat. (MTI/csakfoci.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz