Nikolics 891 nap után játszhat a válogatottban: "A több tízezer szurkoló a törököknek fog jobban hiányozni"

2018. márciusa óta nem ölthette magára a magyar válogatott mezét Nikolics Nemanja, aki hosszabb kihagyást követően, Törökországban játszhat újra nemzeti színekben.
Dudás Gábor 2020. szeptember 3., csütörtök 13:16
2018. márciusa óta nem ölthette magára a magyar válogatott mezét Nikolics Nemanja, aki hosszabb kihagyást követően, Törökországban játszhat újra nemzeti színekben.
Szerző: Dudás Gábor 2020. szeptember 3., csütörtök 13:16

A magyar válogatott csatára és a MOL Fehérvár FC csapatkapitánya, Nikolics Nemanja klubja honlapján beszélt a ma esti, Törökország elleni Nemzetek Ligája-meccsről. A támadó 891 nappal ezelőtt, a 2018 márciusi, Skócia elleni felkészülési találkozón játszott utoljára a nemzeti csapatban - visszatéréséről pedig a tavasszal, a csakfoci.hu "Tilos Passzolni!" rovatában beszélt először.

- Jó érzés újra a válogatottban lenni, örülök, hogy itt vagyok. Két és fél év telt el azóta, hogy utoljára pályára léptem a válogatottban. A keret eléggé kicserélődött, igaz ennek az egyik oka a mostani vírushelyzet, de emellett sérülések miatt is sokan kimaradtak a keretből. Nem volt sok időnk arra, hogy közösen készüljünk a csütörtök esti, Törökország elleni mérkőzésre, a legfontosabb célnak azt tekintettük, hogy minél jobb hangulat alakuljon ki a csapatban, ezt szerintem sikerült elérnünk. Emellett alaposan kielemeztük ellenfelünket.

Azt, hogy nézők nélkül kerül megrendezésre a találkozó, mindenki rendkívül sajnálja, ugyanakkor ebből talán némi előnyre tehetünk szert, hiszen mindenki tudja, hogy milyen fanatikusak a török drukkerek. Biztos vagyok benne, hogy így is rendkívül nehéz dolgunk lesz, de a több tízezer hazai drukker a házigazdának fog jobban hiányozni.

Bízom abban, hogy sikerül eredményes játékot bemutatnunk és ponttal vagy pontokkal térünk haza Törökországból" - nyilatkozta a molfehervarfc.hu-nak Nikolics, aki azt is elárulta, hogy a 23-as számú mezt kapta meg ismét a válogatottban.

Olvastad már?
Válogatott: Döntöttek a szurkolók Rossi törökországi kezdőcsapatáról – van, akit kétszer is betennének
MIntegy 3 ezer szavazat alapján alakult ki a magyar válogatott "szurkolói kezdőcsapata" a ma esti, Törökország elleni Nemzetek Ligája-nyitány előtt. Lássuk, kiknek szavaztak bizalmat olvasóink!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz