„Nem kettő, hanem öt pont hiányzik! Nem kellenek a kifogások!” - kritizált az olimpiai bajnok

Nagy László arra is reagált, hol lehetne jobb Dzsudzsák Balázs és Nemanja Nikolics.
Budai László 2016. november 14., hétfő 12:00
Nagy László arra is reagált, hol lehetne jobb Dzsudzsák Balázs és Nemanja Nikolics.
Szerző: Budai László 2016. november 14., hétfő 12:00

A magyar válogatott kedden a svédek ellen játszik, a mieink sikere 2,65-szörös pénzt fizet.

Az olimpiai bajnok Nagy László volt a Digi Sport Reggeli start műsorának a vendége. A korábbi labdarúgó többek között Bernd Storck vasárnapi nyilatkozatára is reagált, amelyben két pontot hiányolt a szövetségi kapitány.

- Nekem öt pont hiányzik. Ebben a csoportban három csapat van, amelynek van esélye kijutni a vébére, ebben ott van Magyarország is. Ha én itthon az egyik rivális ellen veszítek hazai pályán, akkor egyre kevesebb az esélyem a kijutásra. Most Portugáliában kell nyerni? Fogunk tudni nyerni? Biztos vagyunk olyan erősek? Most már idegenben kell győzni, például megverni Svájcot kint, hogy visszafordítsuk az egészet.

Az Újpest korábbi labdarúgója a Feröer-szigetek elleni döntetlent követő kommunikációról is markáns véleményt mondott.

- Már mérkőzés után mondtuk azt, hogy Feröer ellen az a döntetlen elfogadható, most viszont már hiányoljuk azt a két pontot. Az is szóba került, hogy mennyire megszenvednek majd az odalátogató komolyabb csapatok. Annyira megszenvedtek, hogy a portugálok egy hatost rúgtak. Minden kifogást megtaláltunk, hogy műfű, meg hideg és szél van. Ez az, amit én nem tudok elfogadni. Nem kell mindig kifogásokat keresni. Most is hallottam, hogy nagy eső volt, és a labda másképp mozog egy vizes pályán. Ezzel kalkulálni kell, nem kifogásokat keresni.

Továbbra is folyamatos téma, hogy Nemanja Nikolics mennyire passzol Bernd Storck játékrendszerébe. Nagy László szerint a taktikát tekintve is ki lehetne próbálni más variációkat.

- Nagyon nagy divat most ez a tükörszélső, hogy Dzsudzsák jobboldalt, Gyurcsó baloldalt játszik. De lehet, hogy jobban járnánk, ha Dzsudzsák ugyanúgy, ahogy a PSV-ben is, meghúzná a baloldalt, és érkeznének a labdák befelé. Ezzel Szalait is jobban ki lehetne szolgálni.

Nikolics azon a poszton nem illik bele a rendszerbe, ahol játszatják, azaz a baloldalt. Ő center, vagy belső csatár egy kétékes rendszerben. Olyan játékosokkal tud jól futballozni, akik előre játszanak, a folyosókba bejátsszák a labdákat. Ő kétékes verzióban tudna jobbat nyújtani. Öt perc játéklehetőséggel nem tudja bizonyítani, hogy mennyi gól van benne.

A teljes beszélgetés ITT tekinthető meg - kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz