Nem játszhat a Vidi új stadionjában a válogatott

A Vidi a jövő héten már az új Sóstói stadionban fogadja az Újpestet, a magyar válogatott fehérvári szereplésére azonban egyelőre várni kell.
Privacsek András 2018. november 13., kedd 13:43
A Vidi a jövő héten már az új Sóstói stadionban fogadja az Újpestet, a magyar válogatott fehérvári szereplésére azonban egyelőre várni kell.
Szerző: Privacsek András 2018. november 13., kedd 13:43

Mint ismert, november 21-én átadják a Vidi új stadionját, így a piros-kékek három év után visszatérnek saját otthonukba. A minden igényt kielégítő, 14 200 fő befogadására alkalmas létesítményben akár a magyar válogatott is játszhatna, de úgy tudjuk, erre jövő év végéig nem kerülhet sor.

Az MLSZ-nek ugyanis 2019. november 30-ig szóló szerződése van a Groupama Arénát üzemeltető Lagardere Sports Hungary Kft-vel, ami azt jelenti, hogy a magyar felnőtt válogatott a fenti időpontig a Ferencváros stadionjában lép pályára a hazai mérkőzésein.

A tervek szerint azonban rangos utánpótlás mérkőzéseket rendezhetnek majd a Vidi stadionjában.

A Groupama Aréna 2014 őszétől a válogatott otthona, azóta 21 mérkőzést játszottunk a stadionban, kilenc meccset megnyertünk, négyszer értünk el döntetlent és nyolc alkalommal szenvedtünk vereséget.

A héten Észtországot, valamint Finnországot is a Groupama Arénában fogadjuk a Nemzetek Ligájában.

Olvastad már?
Vidi: Ennyit fizet a klub az új stadion használatáért - nem csak focimeccsek lesznek benne
Hétfőn aláírták azt a két megállapodást - egy állandó bérletről szóló szerződést és egy eseti használatról szóló keretszerződést -, amelyek értelmében a MOL Vidi FC tulajdonosa, a Fehérvár FC Kft. bérbe veszi a Sóstói Stadion sport-, és irodai célú részeit Székesfehérvár önkormányzatától.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz