Marco Rossi a karanténból: "Nagyon mérges voltam magamra"; "Megnyugtató, hogy nálunk mindenki egy harcos”

Mint ismert, Marco Rossi pozitív koronavírus-tesztet produkált, így csütörtökön nem ülhet a kispadon az Izland elleni Eb-pótselejtezőn. A szövetségi kapitány online sajtótájékoztatón válaszolt a kérdésekre.
Privacsek András 2020. november 11., szerda 21:09
Mint ismert, Marco Rossi pozitív koronavírus-tesztet produkált, így csütörtökön nem ülhet a kispadon az Izland elleni Eb-pótselejtezőn. A szövetségi kapitány online sajtótájékoztatón válaszolt a kérdésekre.
Szerző: Privacsek András 2020. november 11., szerda 21:09

- Taktikai, fizikai, mentális tekintetben is felkészültünk a mérkőzésre – kezdte Marco Rossi az online sajtótájékoztatót. - Arra kértem a fiatal játékosainkat, ne hagyják, hogy a külsőségek eltereljék a figyelmüket. Ha fejben és fizikailag is jelen leszünk, jó esélyünk van a mérkőzésen.

Nagy Ádámról és Szalai Ádámról

- Nagy Ádám az elmúlt két hétben játszott a Bristol Cityben, ráadásul jól játszott, a csapata nyert. Semmiféle kétely nem merülhet fel az ő szerepeltetésével kapcsolatban. Jó fizikai állapotban van.
Szalai Ádámot nem játszatja az edzője, de jó fizikai állapotban van. A kritikus helyzetekben nagy szükségünk van rá, létfontosságú lesz az ő szerepeltetése. A technikai stáb is hiányos lesz, mentálisan, lelki erejével a pályán nagy segítségére lehet a többieknek és a stábnak is. Túl fontos futballista ahhoz, hogy ne játszassam. Ha bárki bírál emiatt, nem érdekel. Sok szempontot kell vizsgálni egy ilyen mérkőzés előtt és most a mentális késség az elsődleges. Nem látok olyan éket rajta kívül, akit bármikor pályára lehetne küldeni helyette. Nem sok olyan csatár van a felhozatalban, aki úgy veszi át és tartja meg a labdát, ahogy ő. Sok bírálatot kaptam a bolgárok ellen is Ádám miatt, de ne felejtsük el, hogy az első két gólban hatalmas szerepet játszott.

A koronavírusról

- Úgy készülünk, mint eddig valamennyi mérkőzésre. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen nagy horderejű mérkőzés vár ránk. Mindenki különös lélekállapotban van, de nem akarjuk, hogy az érzelmi energiák kiégjenek a mérkőzésig. Nekem a pályafutásomnak egy meghatározó döntője. Pont most kapjam el a koronavírust, mérges is vagyok magamra nagyon. Nem bántam volna, ha már korábban átesek rajta, vagy csak a meccs után. Pár napja még viccelődtünk is vele - ami ugyan nem helyes, mivel ez egy alattomos fertőzés -, hogy bármikor elkapnám a koronavírust, ha biztosan legyőzzük Izlandot. Nem tudtam aludni éjjel, piszkosul mérges voltam az egész világra, de aztán megnyugodtam és már csak a feladatra összpontosítottam. Megnyugtató, hogy a csapatunkban mindenki egy harcos és egy centimétert sem fognak engedni.  

Kleinheisler László hiányáról

- 24 mezőnyjátékost és 3 kapust hívtunk be, Kleinheisler László kiválásával is maradtunk elegen.  Úgy készültünk, hogy ilyen esetekben is le legyünk fedve. Bő a keretünk, amivel lehet gazdálkodni, de örültem volna, ha Laci itt lehetne. Hasonló okok miatt hiányzik, mint én, persze a játékos mindig fontosabb, mint az edző.

Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik esetleges közös játékáról

- Az mindig jó, ha a bőség zavarában szenvedünk. Lehetségesnek látom, hogy együtt is a pályára léphessenek. Különböző posztokhoz különböző a felhozatal. Vannak posztok, ahol többen vagyunk, valahol kevesebben. Az ellenfél technikai és taktikai adottságait mérlegeljük, és az alapján döntjük el, hogy kik fognak pályára lépni.

A felkészülésről

- Izland egy olyan ellenfél, amely papíron valamelyest előttünk áll. Az Eb-selejtezők során nehéz csoportban voltunk. A negyedik kalapból is volt esélyünk a továbbjutásra. Ha holnap veszítenénk, azt is el tudom fogadni, hiszen az is a futball része. Nem ragaszkodom mindenáron a posztomhoz, de örülök, amíg megbecsülnek. Komoly eredmények vannak mögöttünk, bízom benne, hogy a felkészülésünknek megfelelően jó eredményt fogunk elérni. Mindenki egészséges és játékra kész. Az utolsó edzésünk nem volt szokványos, a telki edzőközpontban lévő szobámból rálátok az edzőpályára és telefonon tudtam tartani a kapcsolatot a kollégákkal. Ha távolabbról is, de ott voltam a csapattal.

Olvastad már?
Válogatott: Szavazd meg Rossi Izland elleni kezdőcsapatát!
Lépj öt percre Marco Rossi helyébe és szavazd meg a kezdőcsapatot!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz