A magyar válogatott meglepő kiszemeltjéről írnak külföldön - őt kereshette meg az MLSZ

A Sahtar Donyeck futballistája lehet a szövetség kiszemeltje, NB I-es múltja is van. Technikai akadálya nem lenne a behívásának lapinformációk szerint.
Dudás Gábor 2018. április 6., péntek 15:49
A Sahtar Donyeck futballistája lehet a szövetség kiszemeltje, NB I-es múltja is van. Technikai akadálya nem lenne a behívásának lapinformációk szerint.
Szerző: Dudás Gábor 2018. április 6., péntek 15:49

Ukrajnai sajtóhírek szerint magyar válogatott lehet Vjacseszlav Csurko. A korábbi ukrán U21-es válogatott támadó középpályás a Sahtar Donyeck kötelékébe tartozik, de az utóbbi években többször is kölcsönadta klubja, 2016 tavaszán például a Puskás Akadémiában is futballozott a 24 éves játékos, 12 NB I-es találkozón 3 gólt szerzett akkor.

Csurko NB I-es góljai:

Az ungvári születésű középpályás jelenleg az ugyancsak élvonalbeli Mariupol kölcsönjátékosa, a Premjer Ligában 14 meccse van az idényben, ezeken 2 gól és 1 gólpassz a mérlege.

zbirna.com információi szerint az MLSZ már felvette a kapcsolatot Csurkóval esetleges magyar válogatottságával kapcsolatban. A játékos állampolgársága már megvan, magyar felmenői is vannak, így technikai akadálya a lap szerint nem lenne a meghívásának.

A lap leírja, hogy hiába játszott a középpályás mintegy 50 mérkőzést a különböző ukrán utánpótlás-válogatottakban, a felnőttcsapatba egyszer sem kapott meghívót. Felhívják a figyelmet arra is, hogy Csurko lenne rövid időn belül a második ukrán játékos, akit egy másik válogatott csábít el: a Jagiellonia középpályása, Taras Romanchuk március végén debütált a lengyel nemzeti csapatban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz