Fotó: mlsz.hu

Magyar válogatott: Dibusz mutatójánál jelenleg nincs jobb az egész Eb-selejtezős mezőnyben

Az ellenfél játékosától még egy gólt sem kapott a ferencvárosi Dibusz Dénes, erre pedig kizárólag egy kapus volt eddig képes a teljes Eb-selejtezős mezőnyben.
Budai László 2023. szeptember 13., szerda 16:36
Fotó: mlsz.hu
Az ellenfél játékosától még egy gólt sem kapott a ferencvárosi Dibusz Dénes, erre pedig kizárólag egy kapus volt eddig képes a teljes Eb-selejtezős mezőnyben.
Szerző: Budai László 2023. szeptember 13., szerda 16:36

A játékosok teljesítményével, statisztikájával és értékelésével foglalkozó Whoscored összegyűjtötte azokat a kapusokat, akiknek a legjobb a védési hatékonysága az Európa-bajnoki selejtezők eddigi szakasza során. A listára azok kerülhettek fel, akiknek a neve mellett minimum tíz hárítás áll már.

Az élen a francia válogatottban védő Mike Maignan (AC Milan) áll 100 százalékos teljesítménnyel, holtversenyben a mieink kapusával, a ferencvárosi Dibusz Dénessel, akihez a Whoscored szintén 100 százalékos hatékonyságot ír - Szalai Attila öngólját tehát, mivel nem ellenféltől érkező lövés volt, statisztikailag nem számították kapott találatnak. Dibusz pedig a többi három selejtezőn teljesen lehúzta a rolót, a bolgárok (3-0), a montenegróiak (0-0) és a litvánok (2-0) sem tudták bevenni a kapuját.

A TOP5-be még az azeri Sahruddin Mahammadaliyev (Qarabag), a horvát Dominik Livakovic (Fenerbahce), valamint a skót Angus Gunn (Norwich) fért be.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz