Magyar hóhérok, Dzsudzsák, a rémálom, Storck furcsa kritikája - európai lapszemle

Ezt írták a magyar-andorrai vb-selejtezőről a külföldi lapok.
Dudás Gábor 2016. november 14., hétfő 10:32
Ezt írták a magyar-andorrai vb-selejtezőről a külföldi lapok.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 14., hétfő 10:32

Az andorrai Mes Esports szomorúan jegyzi meg, hogy a budapesti találkozóval együtt már a 86. nyeretlen meccsét játszotta le Andorra válogatottja, 4598 napja tart az aszály a miniállam csapatánál.

"Magyarország lett Andorra legutóbbi hóhéra" – szólt az összegzés.

Kiemelik, amit a kapitányuk, Koldó Alverez is megtett, azaz, hogy az első 30 percben sikerrel verte vissza a vendégcsapat a magyar rohamokat, akkor viszont Gera Zoltán mattolta a kapusukat, és innentől fogva nem volt kétséges a meccs kimenetele. Dzsudzsákot, mint az andorrai csapat „rémálmát” emelik ki, akit senki nem tudott megállítani.

Az El Perìòdic d'Andorra azt írja, hogy 25 perc nem elég a pontszerzéshez, de Andorra csapata legalább ennyi ideig képes volt partiban lenni a magyar válogatottal. Hozzáteszik, hogy egy ideig a Svájc elleni találkozójuk folytatása volt a magyarországi mérkőzés, és ha így folytatja a csapatuk, meglehet végre az áhított pontszerzés is. A lap szerint Storck a 2-0-s félidőt követően nem akart semmit a véletlenre bízni és még aktívabb támadójátékra sarkallhatta csapatát, és végül a 73. percben Gyurcsó meg is adta a kegyelemdöfést a vendégeknek.

A Diari d'Andorra szerint az elmúlt idők talán elgjobb félóráját produkálta Andorra a Groupama Arénában, de végül meg kellett hajolnia a nagyobb tudás előtt. A Storck-csapat 1-0 után mutatta meg a lap szerint, miért is lehet versenyben a vb-re jutásért.


Következő ellenfelünknél, Portugáliában is hírt kapott a magyar válogatott sikere.

A Futebol365 például azt írja, hogy sikerünkkel nyomást helyeztünk a később pályára lépő portugálokra, akik végül elbírták azt, és maguk aléá gyűrték a letteket (4-1). A ZeroZero megjegyzi, hogy a várt eredmény született Budapesten. Az A Bola csupán tényszerűen közli 4-0-s sikerünket, akárcsak a svájciak 2-0-s győzelmét Feröer ellen.

A magyar válogatott kedden a svédek ellen játszik, a mieink sikere 2,65-szörös pénzt fizet.


És ha már Svájc: a Blick című lap szerint nagy sikernek örülhettünk a sima győzelmünkkel és eddigi 7 pontunkkal lőtávon belül maradtunk Svájc (12) és Portugália (9) mögött, így még mi is úton vagyunk a vb felé.

A svájci közszolgálati rádió és televízió (SRF) honlapja is úgy látja, hogy a magyar válogatottal még mindig komoy riválisként kell számolni, miután gond nélkül elintéztük az andorraiakat is. Dzsudzsák Balázst, mint „szupersztárt” említik meg a meccs kapcsán.


Az olasz Tuttomercatoweb is foglalkozott picit bővebben a mérkőzéssel. A szerző nagyon megdicsérte a mieink hozzáállását és megalkuvást nem tűrő, végig gólra törő mentalitását, aminek erejéből az első félóra sikertelen akciói sem vettek el. Dzsudzsákot emeli ki a lap, mint kulcsembert és „igazi 7-est”, akinek csak a gól hiányzott a tökéletes meccshez. Pozitívumként emelték ki az andorrai védekezést is – a négy kapott gól ellenére.

Kritikát kapott ugyanakkor Bernd Storck a csere-taktikája, miközben úton voltunk a győzelem felé. A portál szerint jobban a csapathoz nyúlhatott volna a kapitány - ez a megjegyzés már csak azért is fura, mert a padról beálló Stieber gólpasszt adott. Jutott a negatívumból a ciprusi Nicolaides játékvezetőnek is, aki a lap szerint nem volt túl erélyes, hagyta a sok, a határokat átlépő belépőket elszaporodni, és több vitás ítélete is akadt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz