Légiósok: "Ha jól teljesítek, akkor jönni fog egy jó ajánlat a Serie A-ból" - ebben fejlődött Nagy Ádám Angliában

Nagy Ádám a Tuttomercatowebnek adott interjújában többek közt az angliai pályafutásáról, a személyes fejlődéséről és a magyar válogatottról is szót ejtett.
Csakfoci Admin 2020. november 20., péntek 10:49
Nagy Ádám a Tuttomercatowebnek adott interjújában többek közt az angliai pályafutásáról, a személyes fejlődéséről és a magyar válogatottról is szót ejtett.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. november 20., péntek 10:49

- Azért döntöttem úgy, hogy Angliába igazolok, mert játszani akartam. Az első dolog, amit itt megfigyeltem, hogy kevesebb a taktika - kezdte Nagy Ádám a TuttoMercatoWeb-nek adott interjúját, majd nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egy napon visszatérjen Olaszországba. - Igen, egy nap szeretnék visszatérni. Olaszország olyan, mintha a második otthonom lenne. Ha jól teljesítek a válogatottban és Bristolban is, biztos vagyok benne, hogy megérkezik majd a megfelelő ajánlat.

Az utóbbi hetekben kirobbanó formában játszó 25 éves középpályás elmondta, miben fejlődött szerinte Angliában az Olaszországban eltöltött évekhez képest.

- Fizikálisan nagyon sokat dolgoztam, így sokat is sikerült erősödnöm, de ezt nem akarom túlzásba vinni, nehogy veszítsek a gyorsaságomból. Manapság próbálom minél többször előrefelé játszani a labdát a gólszerzés érdekében,

míg a Bolognánál többször csak a labda megtartása volt a cél, addig itt a helyzetteremtésre is összpontosítok.

A folytatásban a magyar válogatottról is szót ejtett.

- Nagyszerű múltunk van. Most lépésről lépésre kell fejlődnünk. Erősek vagyunk, igazi csapatként játszunk. Ha valaki hibázik, ott vannak a többiek, akik készen állnak arra, hogy segítsenek. Három évig játszottam Olaszországban,

amikor megtudtam, hogy Marco Rossi lesz a szövetségi kapitány, örültem neki.

Mindig olaszul beszélek vele, gyakran, amikor megbeszélést tartunk a csapaton belül, és valami nem stimmel, megkér, hogy fordítsak. Örülök, hogy ő a kapitányunk.

Végezetül a jövőjét firtató kérdésre is válaszolt.

- Ez rajtam múlik. Ha jól teljesítek, akkor jönni fog egy jó ajánlat a Serie A-ból. Ma már érettebb játékos vagyok - zárta szavait Nagy Ádám, aki jövőre a második Európa-bajnokságán játszhat a magyar nemzeti csapattal.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz