Leekenst királyként fogadták új klubjánál

A magyar válogatott bukott szövetségi kapitánya első tétmeccsén mutatkozott be szerdán az iráni élvonalbeli bajnokságban érdekelt Tractor Sazi FC-nél. Georges Leekenst királyként fogadták az új csapatánál, ahol győzelemmel mutatkozott be.
Csakfoci Admin 2019. február 6., szerda 19:01
A magyar válogatott bukott szövetségi kapitánya első tétmeccsén mutatkozott be szerdán az iráni élvonalbeli bajnokságban érdekelt Tractor Sazi FC-nél. Georges Leekenst királyként fogadták az új csapatánál, ahol győzelemmel mutatkozott be.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. február 6., szerda 19:01

Alig egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az iráni élvonalban szereplő Tractor Sazi FC bejelentette, hogy a 69 éves Georges Leekens lett a csapat új vezetőedzője. A korábbi magyar szövetségi kapitánnyal a belga Sporza portál készített a napokban rövid cikket a Naft Ahvaz elleni bajnokit megelőzően.

Előzetesen nem gondoltam újra külföldre szerződni, aztán mégis így alakult.

Királyként fogadtak az új helyemen, de tudják, így megy ez egy déli mentalitású országban.

A labdarúgás az életük, ugyanúgy, mint Olaszországban, de csak kétszer-háromszor nagyobb átéléssel. Jelenleg mínusz négy fok van, de ez ne tévesszen meg senkit, a helyiek a forróvérűségével kapcsolatban – kezdte Georges Leekens a sporza.be-nek.

Az előző idényben 10. helyen végző Tractor Sazi szerdán lejátszotta első bajnokiját Leekens irányításával. A belga szakember első meccsén győzelemnek örülhetett: gól nélküli első félidő után nagyjából 17 perc alatt három gólt is rúgtak a "traktorosok", és a mostani sikerrel öt pontra megközelítették az élen álló Persepolist.

Leekens a Sporzának nem titkolta, hosszú távra tervez a jelenlegi klubjánál, azonban ehhez bizalomra van szüksége.

Ha azonos hullámhosszon vagy valakivel, akkor megvan a kölcsönös bizalom és a türelem, amelyek adott esetben a hullámvölgyeknél is kitart. A csapat a topon szeretne maradni, amelyhez az én segítségemet kérték, hiszen bizonyítottam már hasonló helyzetem, van érzékem az ilyesmihez. Kicsit a belga labdarúgás Iránban kinevezett nagykövetének érzem magam – fogalmazott a tréner, akinek a muszlim vallás életviteli előírásához is alkalmazkodni kell, azaz Iránban nem fogyaszthat alkoholt.

Meg lehet szokni, hiszen az egészségnek is jót tesz. Sok teát iszok, az ételek kifejezetten ízletesek errefelé – tette hozzá.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz