Külföldre hívják a magyar válogatott edzőjét: "Remélem, inkább szerződést hosszabbítunk"

Giovanni Costantino inkább maradna a magyar válogatottnál.
Dudás Gábor 2019. november 7., csütörtök 12:31
Giovanni Costantino inkább maradna a magyar válogatottnál.
Szerző: Dudás Gábor 2019. november 7., csütörtök 12:31

Giovanni Costantino (a képen jobbra) hosszú évek óta tagja Marco Rossi stábjának, előbb a Honvédnál, majd Dunaszerdahelyen, jelenleg pedig a magyar válogatottnál dolgozik együtt a két olasz szakember.

A mindössze 35 éves tréner - aki elsősorban meccselemzésekkel, videós anyagokkal, taktikai és technikai meglátásokkal segíti a kapitány munkáját - korábban szülőhazájában, Messinában, illetve Finnországban, egy sikeres női csapatnál is dolgozott. Jelenleg viszont nem is gondol arra, hogy újra országot váltson, pedig lehetősége lett volna rá a Lettera Emme c. olasz lapnak adott nyilatkozata alapján.

- Szeretnék újra Messinában edzősködni egyszer, de nem most. Remélem, hosszú lesz majd az edzői karrierem, és megint dolgozhatok a városomban is, de ennek most több okból sincs realitása.

Voltak már hívásaim Észak-Európából is, a nemzetközi kupákban is érdekelt, élvonalbeli csapatoktól, de még csak meg sem akartam hallgatni őket.

Jelenleg a magyar válogatott egyik asszisztensedzője vagyok, és nagyon jól érzem magam. Nagyon hálás vagyok Magyarországnak, szeretem ezt az országot, és számomra most az a prioritás, hogy a nemzeti csapatnál jó munkát végezzünk, illetve eljussunk a jövő évi Európa-bajnokságra.

Abban is reménykedem, hogy meghosszabbítják majd a szerződésünket a válogatottnál

- tette hozzá Costantino.

Rossi segítője Csányi Sándor MLSZ-elnök nemrég tett nyilatkozata alapján joggal reménykedhet, ugyanis a magyar futballvezér már kijelentette, hogy akkor is számítana Rossira és stábjára, ha a válogatott nem jutna el végül a részben hazai rendezésű 2020-as Eb-re.

Olvastad már?
Állítják: Ilyen lesz a magyar válogatott új meze - fotók
Hullámos-csíkos minta is kerülhet a magyar nemzeti csapat új mezére a kint megjelent képek alapján.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Fradi
Jansen a Népligetben
Már fotó is készült arról, ahogyan Pascal Jansen az FTC Népligeti Sportközpontjában van. A Csakfoci úgy tudja, a felek még tárgyalnak egymással.
Tovább az összes átigazoláshoz