Királyt visszahívta, Szalait ő szúrta ki - megszólalt a volt magyar kapitány

Hollandiában is téma a válogatott sikere.
Dudás Gábor 2016. június 22., szerda 10:56
Hollandiában is téma a válogatott sikere.
Szerző: Dudás Gábor 2016. június 22., szerda 10:56

Erwin Koeman, az Everton nemrégiben kinevezett másodedzője (testvérével, Ronalddal igazolt át a Southamptontól Liverpoolba) 2008 és 2010 között irányított a válogatottat, és ma is szorít nekünk az Európa-bajnokságon.

- Csodálatos, ami most történik a magyar válogatottal. Örülök a játékosok és az ország sikerének, van elég gondjuk, ez biztos jól jön most a magyaroknak – mondta a lapnak a tréner, majd arra is kitért, miért is fontos siker nekünk, hogy eljutottunk a legjobb 16 közé.

- Magyarország mindig is egy futballország volt, de sokan még mindig a Puskás-időkben élnek, amikor az övék volt a világ legjobb csapata. Az En-n is látszik, hogy technikás és labdabiztos futball a magyar, de mentálisan is erősebbek lettek. A magyarok kedves emberek, de sok polgárt évtizedekig elnyomtak az országban, még mindig vannak, akik a rendszerváltás előtti időket nyögik – tette hozzá.

Koeman arra is kitért, hogy a mai játékosok közül kivel volt a legszorosabb kapcsolata és ezért egy picit magáénak is érzi a sikert: elmondta például, hogy ő hívta be először a válogatottba az akkor 21 éves Szalai Ádámot (2009-ben, Izrael ellen debütált a csatár), és hogy személyesen, saját autójával utazott el az akkor az 1860 Münchennél védő, ma már Eb-rekorder Király Gáborhoz, hogy reaktiválja a csapat kapujában.

- A 2010-es vb selejtezőin egy csoportban szerepeltünk Dániával, Svédországgal, Portugáliával és Albániával. 16 pontot gyűjtöttünk, de ez akkor nem volt elég a vb-szerepléshez sajnos, csak két csapat juthatott ki a tornára  - nyilatkozta Koeman, aki arra is kitért, mennyivel több pénz áramlik ma a magyar fociba, ami a stadionépítéseken is meglátszik.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Tovább az összes átigazoláshoz