Király nem kapott gólt a búcsúmeccsén, mégis kikaptunk

A magyar válogatott kétgólos különbséggel maradt alul idei utolsó meccsén, öt újoncot avatott a kapitány.
admin 2016. november 15., kedd 20:44
A magyar válogatott kétgólos különbséggel maradt alul idei utolsó meccsén, öt újoncot avatott a kapitány.
Szerző: admin 2016. november 15., kedd 20:44

Király Gábort, Juhász Rolandot, Hajnal Tamást, valamint Vanczák Vilmost is elbúcsúztattuka svédek elleni mérkőzés előtt. A meccs elején a vendégek voltak aktívabbak. A 21. percben Larsson távoli lövése után Királyról pattant ki a labda, Thelin csapott le a lecsorgóra, ám a jobb kapufa tudta mi a dolga, és kisegítette a magyar kapust, a svéd támadó lövése kifelé pattant.

Pár perccel később Király óriási bravúrt mutatott miután Larsson hat méterről leadott lövését bravúrral védte. A félidő közepén Németh egy szép csel után tisztára játszotta magát, majd 15 méterről alig lőtt mellé. A válogatottsági csúcstartó Királynak az imént bemutatott védése volt az utolsó a nemzeti 11-ben, miután óriási vastaps közepette lejött a pályáról és Megyeri Balázs állt a helyére. A debütáló kapusnak azonban nem volt szerencséje, beállása után azonnal gólt kapott, Larsson 22 méteres szabadrúgása a sorfalon megpattanva a hálóban kötött ki.

A 44. percben Juhász Rolandot is megünnepeltette Bernd Storck, Hangya Szilveszter váltotta a Videoton játékosát. A Vasas fiatal védője újonc a válogatottban.
A szünetben Vida Máté helyére vasasos csapattársa, Berecz Zsombor állt be, akinek szintén ez volt az első mérkőzése a nemzeti együttesben. 
Az 51. percben Priskin 18 méteres lapos löketét fogta Nordfeld, majd ezt követően többet volt nálunk a labda, de helyzetbe nem kerültünk. A 62. percben Rodhén 13 méteres bombáját ütötte ki Megyeri, a 67. percben Thelin éles szögből leadott lövése sajnos már a hosszú sarokban kötött ki.

A játékrész közepén újabb debütáns érkezett, a kispesti Botka Endre jött Fiola helyére. A 78. percben az ötödik újoncot avattuk: Nagy Dominik állt be Lovrencsics helyett. Nem sokkal a lefújás előtt Kádár passza után Németh lőtt egy szép mozdulat után kevéssel a kapu fölé.
Az erősen tartalékos magyar válogatott vereséggel búcsúzott az idei évtől, legközelebb tavasszal láthatjuk a mieinket.

Magyarország – Svédország 0-2 (Larsson 30., Thelin 67.)

Ria, Ria!, egy évszázad válogatott történetei - több száz sztori a válogatott öltözőjéből!
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz